Andorra wintersport

 

Andorra is een aantrekkelijke bestemming voor een wintersport vakantie. Het skigebied Grandvalira ligt in het oosten van Andorra, in het gebied liggen onder meer de plaatsen Soldeu, El Tarter, Encamp en Pas de la Casa. In het Grand Valira gebied ligt in totaal 193 kilometer aan skipistes op een hoogte van 1.710 tot 2.640 meter. Op korte afstand van Encamp ligt Andorra la Vella, de hoofdstad van het land. In de hoofdstad zijn veel taxfree winkels en een aantal goede restaurants.  

 

 

 

Het dorp Canilo ligt op 1.500 meter hoogte in de Pyreneeën, El Tarter ligt op 1.700 meter en vanuit Grandvalira kan men naar het dorp skiën. Encamp is een rustige plaats en heeft nog een authentieke sfeer, kenmerkend voor het leven van de inwoners van Andorra. De tegenhanger hiervan is Pas de la Casa, een dorp met veel uitgaansmogelijkheden maar eveneens met betaalbare prijzen. Soldeu ligt op 1.800 meter hoogte en het skigebied is vanuit het dorp per skilift bereikbaar. 

 

Het wintersportseizoen Grandvalira 2015/2016 wordt officieel op 28 november 2015 geopend en sluit op 10 april 2016.

 

 

 

U kunt nu een wintersport vakantie boeken met ski- en sneeuwgarantie. Er is een ruime keuze aan accommodaties van eenvoudig tot luxe met een prima prijs/kwaliteit verhouding: 

 

Andorra wintersport vakantie

 

 


 Andorra

Ecotoerisme  Europa