Macedonië groepsreizen

 

Pelister is een Nationaal Park in Macedonië gelegen tussen Bitola en Ohrid. Het Pelister

park heeft een oppervlakte van 17.150 hectare en is beschermd natuurgebied sinds 1948.

Het hoogste punt van het park is de berg Baba op 2.600 meter. Er zijn twee grote bergmeren, deze worden wel de ogen van Pelister genoemd. Het park is een rijk fauna en flora gebied, er leven nog beren, wolven en herten en veel vlinders, waarvan enkele endemisch. Een opmerkelijke boom is de Macedonische den of de Balkanden, Pinus peuce Grisebach. In sommige rivieren zwemt een endemische rivierzalm, de Salmo trutta pelagonicus.  

 

 

 


 

Macedonië, het land waar Den Doolaards boeiende verhaal "De herberg met het hoefijzer" zich heeft  afgespeeld. In Ohrid staat een monument voor A. Den Doolaard.

 

Wandelreis door de drie Nationale Parken van Macedonië: Galicica, Mavrovo en Pelister. Een meereizende lokale gids leidt u rond. De reis is op basis van halfpension en Macedonië is een prijsgunstig land.

 

wandelen in het land van Den Doolaard

 


 

 

 

Een unieke reis naar één van de laatste geheimen van de Balkan: Montenegro, Macedonië en Albanië. Montenegro de parel van de Middellandse zee genoemd. Macedonië verklaarde zich twintig jaar geleden onafhankelijk van het toenmalige Joegoslavië. We bezoeken het westelijke deel van het land waar u, naast de overweldigende natuur, schitterende kloosters vindt. Het afwisselende landschap en het mediterrane klimaat maken van Albanië een complete vakantiebestemming. Tijdens de terugreis doorkruisen we het mysterieuze Servië.

 

Gegarandeerd vertrek en opstapplaatsen door heel Nederland bij een ervaren touroperator:

 

busreis Macedonie

 


 

Op zoek in Macedonië naar het mysterie van de Balkan. Wandelvakantie in dit fascinerende land, samen met een Macedonische gids. De bergwereld van Bistra en Pelister

en de befaamde kloosters aan het Meer van Ohrid. Een perfecte mix van wandelen, cultuur en de natuur van de Macedonische bergen.

 

groepsreis het hart van de Balkan

 

 

 

Macedonië

Ecotoerisme  Europa