Malta

  

Malta is een groep van zeven eilanden in de Middellandse Zee, drie eilanden zijn bewoond: Malta, Gozo en Comino. De hoofdstad van Malta is Valletta. Malta heeft een oppervlakte van 316 vierkante kilometer en 408.000 inwoners. De vlag van Malta heeft twee banen, van links naar rechts: wit en rood, in de linkerhoek staat het George kruis, gegeven aan de bevolking van Malta door koning George VI van het Verenigd Koninkrijk, het  kruis staat voor moed tijdens de tweede wereldoorlog.

 vlag Malta

 

 

 

Het landschap van Malta is vlak tot heuvelachtig, er zijn veel rotsen en steile rotskusten. In verhouding met het relatief kale landschap is er op Malta veel natuur en zijn er opmerkelijk veel beschermde natuurgebieden. Malta is in zijn geheel een sfeervol eiland met veel bezienswaardigheden van traditionele vissershavens, historische steden tot grillige landschappen.

 

 

Natuurgebieden

 

De natuurgebieden zijn onderverdeeld in: natuurreservaten, vogelreservaten en gebieden van wetenschappelijk belang en/of ecologisch belang. Natuur- en vogelgebieden zijn onder andere: Ghadira, Simar en het kleine eiland Comino met een QualityCoast gold nominatie voor duurzame toeristische bestemming. Er zijn twee kleine wetlands: Ghadira, een natuurreservaat bij Mellieha en het natuurreservaat Simar (Is-Simar) achter de Xemxija baai aan de westkant van de St. Paul's Bay in het noorden van Malta. Van historsich belang zijn gebieden met bomen, zoals de olijfboomgaard in Bidnija, centraal in het noorden van het eiland, waar de oudste olijfbomen van de wereld zouden staan. Op Malta en de andere eilanden van de archipel liggen de zeven "Megalithische tempels van Malta", een Unesco werelderfgoed. De tempels worden gezien als architectonische meesterwerken.  

 


 

Malta en Gozo:    vliegvakantie     reisgidsen     groepsreizen    

 

vakantiehuizen

 

Ecotoerisme  Europa