Malta vakantie

 

Vakantiebestemmingen op Malta zijn:  St. Julians, Sliema, Qawra, St. Pauls Bay en Mellieha.

 

 

 

St. Julian of San Giljan ligt ten noorden van de hoofdstad Valletta, het is een populaire toeristische bestemming. In het westen van St. Julian ligt Paceville een uitgaansgebied met bars, restaurants en nachtclubs. Het gebied is vernoemd naar Giuseppe Pace die van oorsprong (rond 1925) huizen bouwde voor Britste militairen. Sliema of Tas-Sliema grenst aan St. Julian en is een bruisende badplaats.

 

Qawra ligt op circa 16 kilometer van de hoofdstad en is eveneens een populaire toeristische bestemming met een rotsachtige kustlijn en veel uitgaansmogelijkheden. Bij Qawra ligt St. Pauls Bay eveneens een populaire toeristische bestemming.

 

 

 

Mellieha of Il-Mellieha ligt in het noordwesten van het eiland en het langste zandstrand van Malta ligt bij Mellieha. Op twee kilometer afstand van de plaats ligt de Anchor Baai, aan de oevers van deze baai ligt het Popeye attractiepark. Popeye Village, ook wel Sweethaven Village genoemd, is van oorsprong een filmdecor gebruikt voor de opname van een Popeyefilm. Het filmdecor bestond uit 19 houten huizen, een haven en wegen, nu is het een pretpark voor jonge kinderen en een informatiecentrum. Bij Mellieha ligt de Sint Agatha toren, die meestal de Rode Toren wordt genoemd. De toren diende in oorlogstijd als verdedigingspost voor de Mellieha Baai en als seinpost voor het eiland Gozo.

 

Ruime keus:       vakantie Malta

 


 

Op vakantie naar Gozo, een eiland van de eilandengroep Malta. Gozo is wat groener dan Malta. Vanaf Gozo vaart er een ferry naar Malta en er is een helikopterdienst. De hoofdstad van Gozo is Victoria. Er is op Gozo een ruim aanbod in rustig gelegen vakantieplekjes.

 

 

          

 

Farmhouse, je eigen landhuis met zwembad op een klein eilandje in de Middellandse Zee of appartementen in residentiële stijl gebouwd met een eigen terras met zwembad en uitzicht op de vuurtoren. Meer keuze:      rustige vakantieplekjes Gozo en Malta

 

 

       

 


 Malta

Ecotoerisme  Europa