Montenegro vakantie

 

Montenegro is een mooie Zuidoost-Europese vakantiebestemming grenzend aan Kroatië en tegenover Italië. Het land heeft een prettige combinatie van een zonnig mediterraan klimaat met aangename temperaturen en lange stranden aan de schitterende Baai van Kotor. Voeg hier aan toe het inspirerende van de Balkan met bossen en cultuur van oude stadscentra tot opvallende kerken en het gevoel voor traditie met lokale feestdagen en de traditionele gastvrijheid. De hele Balkanregio krijgt sinds kort meer belangstelling als een sfeervolle, veilige en bovendien een bijzonder budgetvriendelijke vakantiebestemming. De vakanties naar Montenegro zijn goed betaalbaar en maaltijden, drankjes, excursies en entreeprijzen van bezienswaardigheden zijn over het algemeen opmerkelijk goedkoop.

 


 

Kies voor een volledige vakantie inclusief vlucht en verblijf of kies voor een mooie culturele rondreis door het land, verken met de auto vanaf Tivat de kust van Montenegro en de nationale parken, overnachtingen, auto en details van de rondreis zijn prima geregeld. Het is ook mogelijk om een combireis te maken met andere Balkanlanden of een familie vriendelijke cruise langs onder andere de landen Griekenland, Italië, Montenegro en Kroatië.

 

Goed verzorgde vakanties, scherpe prijs en prima service:    vakantie Montenegro

 


 

Een wandelvakantie individueel of met een kleine groep in Montenegro is een mooie afwisseling tussen natuur en cultuur. Zie tijdens deze vakantie de Baai van Kotor, de Adriatische Zee, het Nationale Park Lovcen en het historische Cetinje de oude hoofdstad van Montenegro. In het natuurgebied Lovcen, een Nationaal Park sinds 1952, groeit circa 30% van de vegetatie tussen de spleten van de kalkstenen rotsen en circa 70% bestaat uit bosvegetatie op de hellingen van de Stirovnik. Naast de vele plantensoorten is het een rijk vogelgebied en vlindergebied. Op de top van Mount Lovcen staat de kapel van landheer Njegos waar hij werd begraven. Cetinje is een stad aan de voet van het gebergte met veel culturele bezienswaardigheden. Tijdens deze vakantie overnacht u in mooi gelegen hotels. De wandelvakantie is eventueel te verlengen met een vakantie in het nabijgelegen Kroatië.

 

wandelreizen Montenegro

 

 


 

Een actieve wandelreis door de ongerepte natuur van vier Nationale Parken in Montenegro. Tijdens deze wandelvakantie: wandelen over de hoogste toppen van de Durmitor, wandelen in Lovcen met uitzicht op de bergen en de Adriatische kust, wandelen door de Tarakloof, eventueel kajakken op het Skadarmeer, bezichtiging van kloosters en kerken, de stad Budva en het eilandje Sveti Stefan. Deze natuur- en cultuurvakantie duurt 10 dagen en is inclusief de retourvlucht Amsterdam – Podgorica. De reis wordt begeleid door een ervaren lokale Engelssprekende reisbegeleider en de groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers. Overnachten in kleinschalig en sfeervol gelegen familiehotel of berghut.

 

groepsreis Montenegro

 

 


De uitstekende reisgidsen, wandelgids of wandelkaart van Montenegro zijn een goede basis voor het verkennen van het land en wandeltochten door verschillende gebieden. De wegenkaarten van Montenegro zijn gedetailleerd voor een goede verkenning van dit gedeelte van de Balkan:    reisgidsen Montenegro 

 

Ecotoerisme  Europa