Fagarasgebergte

 

Het Fagarasgebergte is het hoogste gebergte van Roemenië en ligt in de Zuidelijke Karpaten of ook wel de Transsylvanische Alpen genoemd.

 

De hoogste berg in het Fargarasgebergte (Muntii Fagaras) is de Moldoveanu. De Moldoveanu is met een hoogte van 2544 meter de hoogste berg van Roemenië.

 

In het Fagarasgebergte zijn schitterende landschappen met verschillende gletsjermeren. In het gebied groeien veel inheemse planten en leeft de Karpaten beer of de Roemeense bruine beer. (Door sommige biologen gezien als een ondersoort van de bruine beer.) De Fagaras bergen zijn een populaire bestemming om te wandelen, trektochten te maken en te skiën.

 

Transfagarasan – DN7C

 

Door het gebergte loopt de Nationale weg 7C (DN7C) of beter bekend als de Transfagarasan. De naam is een samenvoeging van “trans” en Fagaras. De weg heeft veel haarspeldbochten, tunnels en viaducten. In de winter is de weg vaak afgesloten vanwege te zware sneeuwval. De DN7C wordt ook wel de “weg in de wolken” genoemd. De Transfagarasan werd tussen 1970 en 1974 aangelegd in opdracht van Nicolae Ceausescu.

 

 

Baleameer

 

 

Het Baleameer (Lacul Balea) is een gletsjermeer en ligt op een hoogte van 2040 meter in het Fagarasgebergte.

 

Het Baleameer heeft een oppervlakte van 4,65 hectare, een lengte van 360 meter en een breedte van 190 meter.

 

Het schiereiland in het Baleameer is de uitvalsbasis voor wandelingen in de omliggende bergen.

 

Het meer ligt 68 kilometer ten zuidwesten van de stad Fagaras en 76 kilometer ten zuidoosten van de stad Sibiu in Roemenië.

 

Het meer is bereikbaar via de Transfagarasan maar ook met een kabelbaan vanaf de waterval Balea (Cascade Balea). De waterval ligt tussen de bergtoppen Moldoveanu en Negoiu op een hoogte van ruim 1200 meter.

 

De Negoiu heeft een hoogte van 2535 meter en is hiermee de tweede hoogste berg van Roemenië.