La Gomera

 

La Gomera heeft een oppervlakte van bijna 370 vierkante kilometer en is een van de minst toeristische Canarische Eilanden. La Gomera is een groen eiland met bergen, kloven, laurierbossen, mooie kusten en wandelpaden. Het hoogste punt van het eiland is de Alto de Garajonay op een hoogte van 1487 meter.  

 

 

San Sebastian de La Gomera

 

San Sebastian de La Gomera is de hoofdstad en ligt in het oosten van La Gomera. San Sebastian is een belangrijke havenplaats met een veerboot verbinding naar onder andere het Canarische Eiland Tenerife. Het is een sfeervolle plaats met kleurrijke huizen in amfitheater stijl tegen de heuvel gebouwd. Op het plein staat de Maria Hemelvaartkerk, oorspronkelijk gebouwd in de 15de eeuw als kapel maar later in diverse stijlen uitgebouwd. Het Casa del Colon is een museum gewijd aan Christoffel Columbus. Ten zuiden van de stad ligt het natuurmonument Barranco del Cabrito, het is een diepe kloof met een  maximale diepte van 900 meter, de rots Sombrero en aan het eind de mooie baai playa del Cabrito.

 

Playa Santiago

 

Playa Santiago en Laguna Santiago liggen aan de zuidkust van het eiland. Playa Santiago is een gezellige vissersplaats met een aantal kleinschalige hotels, restaurants en een baai met een strand van zand en kleine kiezel. Op de klif leven veel zeevogels en voor de kust zwemmen soms dolfijnen. Boven Playa Santiago ligt het beschermde landschap Orone en in de bergen op een hoogte van 812 meter het dorp Alajero. Iets voor Playa Santiago ligt op een schitterende locatie Tecina Golf, de enige golfbaan van het eiland.

 

Valle Gran Rey

 

Valle Gran Rey, de Grote Koningsvallei, ligt in het westen van La Gomera. Het is een grote groene vallei met steile begroeide rotswanden vanaf het nationaal park Garajonay tot aan de sfeervolle havenplaats Vueltas aan de westkust.

 

 

Andere kustdorpen zijn La Puntilla, La Playa en La Calera. In de Valle Gran Rey ligt veel terrasvormig landschap met palmbomen en bananenplantages. In de bergen ligt het dorp Las Hayas, elk jaar is er in het eerste weekend van september een feest ter ere van Santa Maria de Coromoto.

 

Vallehermoso

 

Vallehermoso ligt in het noorden van La Gomera en staat voor “mooie vallei”, het is een groen en bergachtig gebied met veel mogelijkheden om te wandelen. In het gebied wordt geitenkaas en palmstroop geproduceerd. Deze Miel de Palma wordt gemaakt van het sap van de Canarische dadelpalm en gebruikt in veel lokale producten.

 

Agulo

 

Agulo is een traditioneel bergdorp in het noorden op korte afstand van Vallehermoso. Het landschap bestaat uit terrasvormige velden, kliffen en een mooi uitzicht op zee. De lokale bevolking noemt Agulo “het groene balkon” vanwege de schitterende vergezichten. Hier ligt ook de “rode wand” een komvormige krater ontstaan uit vulkanische activiteit.

 

Hermigua

 

Hermigua ligt in het noordoosten op een hoogte van 210 meter, het is een waterrijke vallei in een mooie landelijke omgeving. Het dorp El Cedro ligt aan de rand van het nationale park.

 

 

Nationaal Park Garajonay

 

Het Nationaal Park Garajonay ligt centraal op La Gomera, het natuurgebied heeft een oppervlakte van 40 vierkante kilometer, een uniek ecosysteem en het is een Unesco werelderfgoed. Er zijn veel waterbronnen, beken en er is een gevarieerde vegetatie, 70% van het nationale park Garajonay bestaat uit laurierbos.

 

vakantie Canarische Eilanden