Vakantie Andorra

 

Vakantie Andorra

Andorra heeft een mooie ligging voor een vakantie, centraal gelegen in de Pyreneeën met ruige berglandschappen, meren en bergdorpjes.

De meeste vakanties naar Andorra zijn actieve vakanties met bergwandelingen in de zomer of wintersport in de winter. Het is ook mogelijk om een van de wellness centra te bezoeken, een vakantiehuis te huren met een bijzonder mooie ligging of om een busreis te maken.

 

Andorra grenst aan Spanje en het is leuk om de vakantie in Andorra te combineren met dit land, bergwandelingen zijn grensoverschrijdend met de Spaanse Pyreneeën in Catalonië. Aan de kust van Catalonië in Spanje liggen de stranden Costa Brava maar ook de Costa Dorada en de bezienswaardige stad Barcelona.

 

Mooie autovakantie in het ruige landschap van Andorra, zie het dorp El Serrat op een hoogte van 1545 meter in de natuur, bezoek aan Barcelona en zie de Nuria vallei in de Pyreneeën. Excursiereis Andorra, zie het bergachtige landschap, de woeste rivieren, de sfeervolle bergdorpen en bezoek een aantal mooie Spaanse dorpen net over de grens. Excursiereis combineer Andorra met Barcelona, van de mooie ruige natuur naar de levendige stad met TUI.

 

autovakantie Androrra

 

 

De uitstekende wandelgidsen, klimgids, fiets- of wandelkaarten van Andorra zijn een goede basis voor wandeltochten, klimmen of fietsen in het land. Gedetailleerd voor een goede verkenning van dit gedeelte van de Pyreneeën: 

 

reisgidsen Andorra

 

 

Andorra wintersport in het skigebied Grandvalira met de plaatsen Soldeu, El Tarter, Encamp en Pas de la Casa en in totaal 193 kilometer aan skipistes op een hoogte van 1.710 tot 2.640 meter. Op korte afstand van Encamp ligt Andorra la Vella. In de hoofdstad  taxfree winkels en restaurants. Het dorp Canilo ligt op 1.500 meter hoogte in de Pyreneeën, El Tarter ligt op 1.700 meter en vanuit Grandvalira kan men naar het dorp skiën. Encamp is een rustige plaats en heeft nog een authentieke sfeer, kenmerkend voor het leven van de inwoners van Andorra. De tegenhanger hiervan is Pas de la Casa, een dorp met veel uitgaansmogelijkheden maar eveneens met betaalbare prijzen. Soldeu ligt op 1.800 meter hoogte en het skigebied is vanuit het dorp per skilift bereikbaar.

 

Nieuw: zomervakantie in Andorra bij TUI

 

zomer en winter vakantie

 

 

vakantiehuizen Andorra

 

Vakantiehuizen in Andorra Pas de la Casa op de grens met Frankrijk aan de noordkant van de Pyreneeën in het skigebied Grandvalira. De naam Pas de la Casa is afgeleid van het woord voor bergpas en hut. In het verleden stond hier alleen een herdershut, nu is er een klein dorp met een schitterende ligging in de bergpas. Interhome is een van Europa’s grootste aanbieders in betaalbare vakantiehuizen en aangesloten bij ANVR en SGR. Interhome is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar ook voor vragen of tips tijdens uw verblijf. Vakantiehuizen met uitzicht op de skipiste.

 

vakantiehuizen Andorra