Armenië

 

De hoofdstad van Armenië is Jerevan, het land heeft een oppervlakte van 29.743 vierkante kilometer. Het land heeft bijna 3 miljoen inwoners en de nationale munteenheid is de Dram. De vlag van Armenië is een horizontale driekleur, van boven naar beneden: rood, blauw, oranje. De officiële betekenis van de kleuren van de vlag is: rood staat voor het Armeense hoogland, de strijd van het volk om te overleven en het vasthouden aan het christelijk geloof, de onafhankelijkheid en de vrijheid. De blauwe kleur in de vlag staat voor het vreedzaam willen leven onder de blauwe hemel en het oranje (kleur van abrikoos, de Prunus armeniaca) voor het creatieve talent en de arbeidsethos van het Armeense volk.

vlag Armenie

 

Armenië

 

Armenië is een land in Eurazië, het land ligt in Oost-Europa en West-Azië in het gebied Transkaukasië of de Zuidelijke Kaukasus. Armenië grenst in het noorden aan Georgië, in het westen aan Turkije, in het zuiden aan Iran en in het oosten aan Azerbeidzjan. Armenië wordt gezien als een van de oudste beschavingen ter wereld en heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Het was het eerste land in de geschiedenis dat het Christendom als staatsgodsdienst aannam. De berg Ararat lag historisch gezien in Armenië maar ligt nu in Turkije. De berg Ararat is het nationaal symbool voor het land en goed te zien vanuit verschillende plaatsen zoals Jerevan. Een groot deel van het indrukwekkende Armeense landschap bestaat uit bergketens met kalkkloven en bossen, heuvels en groene valleien. De hoogste berg van het land is de Aragats met een hoogte van 4095 meter en er zijn veel mooie natuurgebieden.

 

Natuurgebieden Armenië

 

natuurgebieden Armenie

De beschermde natuurgebieden in Armenië zijn onderverdeeld in vier Nationale Parken, drie door de staat beheerde natuurreservaten en veel natuurmonumenten. Het Nationaal Park Dilijan ligt in het noordoosten van het land, er zijn veel bossen en een aantal culturele monumenten. Het Nationaal Park Sevan ligt rondom het Sevanmeer ten oosten van Jerevan. Het Sevanmeer is het grootse meer van Armenië en een Ramsar wetland.

Het Nationaal Park Arevik, in het zuidoosten van het land, waar onder meer het Perzische luipaard, de bezoargeit, Armeense moeflon en de Kaukasisch korhoen leven.

Een deel van het natuurgebied Arevik is wildernis gebied. Nationaal park Lake Apri ligt in het noordwesten van Armenië en is een groot merengebied met wetlands en alpiene weiden, het is een belangrijk vogelgebied. De natuurreservaten in Armenië zijn: Erebuni en Khosrov ten zuidoosten van Jerevan en Shikahogh in het zuiden van het land.

 

Vakantiebestemmingen Armenië en natuur en cultuur Armenië: