Vakantie Armenië

 

Vakantie Armenie

Armenië is een fascinerend land met een rijke cultuur en natuur en een van de oudste landen ter wereld. Het land heeft een mooi landschap van bergen, hoogland, meren, rivieren, watervallen en oude kloosters.

De culturele hoofdstad Jerevan ligt aan de Araratvlakte met uitzicht op de berg Ararat en is vaak het startpunt voor een vakantie of rondreis.

De beste periode voor een vakantie naar Armenië is het voorjaar, de zomer en het najaar met een gemiddelde temperatuur van 20 tot 27 graden. Het land is nog niet of nauwelijks ontdekt door het toerisme, de meeste toeristen zijn Armeniërs die in het buitenland wonen, maar de bewoners zijn bijzonder gastvrij en tonen graag hun land en cultuur. Vakantie in Armenië, verken het mooie en opmerkelijk gastvrije land tijdens een unieke wandelvakantie of een rondreis.

 

 

Maak een unieke wandelreis door Armenië, ontdek de diepe kalkkloven in het zuiden waar veel gierensoorten leven en verken de groene hoogvlaktes. Maak prachtige wandelingen rondom de Aragats berg en in de bossen van het nationale park Dilijan. Ontdek de Armeense cultuur, de vele historische kerken en kloosters in de vaak mooie landschappen en proef de Armeense gerechten in de lokale dorpen bij de gastvrije bevolking. De 15-daagse rondreis wandelvakantie met een kleine groep en deskundige reisbegeleiding start in de hoofdstad Jerevan:

 

wandelvakantie Armenië

 

kalkkloven Armenie

 

Verken Armenië met een mooie reisgids, er is een selectief aanbod aan goede reisgidsen: 

 

  reisgidsen Armenië

 

 

aanbiedingen vergelijken van: