België

 

België heeft een oppervlakte van 30.528 vierkante kilometer en 10,7 miljoen inwoners. De hoofdstad van België is Brussel. De vlag van België heeft drie verticale banen met  van links naar rechts de kleuren: zwart, geel, rood.

vlag Belgie
Belgie

 

België heeft een korte kustlijn met een lengte van circa 70 kilometer en goede stranden. In het zuidoosten van België liggen de Ardennen met heuvels en veel  bossen.

 

Er zijn gezellige steden in het land die veel bezocht worden door buitenlandse toeristen, de meest belangrijke steden voor het toerisme zijn: Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent,  Leuven, Mechelen, Namen en Oostende.

 

Natuurgebieden België

 

Er zijn in België veel natuurgebieden, waaronder één Nationaal Park en vier Natuurparken. Het Nationaal Park Hoge Kempen ligt in Belgisch Limburg, Vlaanderen, het gebied bestaat uit verschillende natuurgebieden. In het nationale park de Hoge Kempen zijn grote dennenbossen, de Mechelse heide, vennen en het Kempens Plateau tot aan de Maasvallei. Naast het gevarieerde landschap zijn er ook veel soorten planten en dieren. Het natuurgebied Hoge Venen ligt deels in de Ardennen en deels in de Eifel, er groeien veel heideplanten en veenplanten. Iets voor de Ardennen ligt het gebied Condroz, een vruchtbare streek met de valleien van de Maas en de Ourthe. Ten zuiden van de Condroz ligt de Fagne- Famennestreek hier zijn veel grotten zoals de Han-sur-Lesse en Remouchamps.

 

vakantiebestemmingen België

 

 

 

overige informatie België