Kasteel van Ravadinovo

Het kasteel van Ravadinovo in Bulgarije ligt vijf kilometer ten zuidwesten van de kustplaats Sozopol en 32 kilometer ten zuidoosten van Boergas. Het dorp Ravadinovo ligt landinwaarts op circa 2,5 kilometer van de Zwarte Zee, vanaf het hoogste punt van het dorp is er uitzicht op de zee en zelfs op de stad Boergas. Het landelijke dorp is opgericht in 1913 door vluchtelingen uit Oost- en West-Thracië en de bewoners hebben een traditionele levenswijze in de landbouw.

 

 

Het Kasteel van Ravadinovo heet eigenlijk “Verliefd op de Wind” of “in Love with the Wind”, een sprookjesachtige naam voor een sprookjeskasteel gebouwd in de vorm van een kruis. De eigenaar, architect en bouwer van het kasteel is Georgi Tumpalov.

 

Georgi, geboren in 1956, trok op een dag met zijn spade waar zijn familie elke dag de grond bewerkte een groot kruis en zei iets in de trant van “sprookjes bestaan”.

 

 

Steen voor steen bouwden Georgi en de dorpsbewoners van Ravadinovo het kasteel met steen van het nabij gelegen Strandzha gebergte. Deze bijzondere steensoort zorgt ervoor dat de kleuren van de muren en de torens veranderen, in de ochtend neigt de kleur naar roze, overdag is de kleur meer wit en in de avond bij maanlicht is een bijna gouden glans te zien. De vorm van het kasteel is een kruis en staat symbool voor vertrouwen, liefde, toewijding en ontwikkeling.

 

Het Kasteel van Ravadinovo heeft niet alleen veel bezienswaardigheden zoals standbeelden en fonteinen maar ook programma’s voor kinderen. Kinderen kunnen met behulp van hun ouders zoeken naar de verdwenen piratenschat of proberen om uit het doolhof te ontsnappen waar je alleen uit kan komen als je de gecodeerde berichten weet op te lossen. Het is ook mogelijk om te trouwen in het kasteel of om er een receptie te houden voor een sprookjeshuwelijk in een betoverende omgeving.

 

Het sprookjeskasteel heeft al verschillende prijzen gewonnen en is zeven dagen per week geopend voor bezoekers van 08:00 tot 20:00 uur.