Sveti Vlas

 

Sveti Vlas in Bulgarije ligt direct ten noorden van het Zonnestrand en ligt tien kilometer ten noorden van het stadje Nesebar aan de zuidelijk uitlopers van het Balkangebergte. Sveti Vlas of Sint Vlas is een kleine stad en ligt in een groene omgeving. Het stadje is genoemd naar Agios Vlasios. Deze Sint Vlasios is de beschermheilige van onder andere boeren, schaapherders en de wolhandel. Op de plaats van het oude klooster ter ere van de beschermheilige is nu de nieuwe kerk St. Vlasiy (St. Blaise) gebouwd.

 

Sveti Vlas Bulgarije

 

Het Sveti Vlas zandstrand is ruim een kilometer lang en loopt langzaam af in zee. Het strand van Sveti Vlas is meestal rustiger dan het nabij gelegen Zonnestrand en vooral populair bij gezinnen met kinderen.

 

De luxe jachthaven Marina Dinevi heeft een capaciteit voor 300 jachten en alle moderne faciliteiten, de Marina Dinevi is de grootste jachthaven van Bulgarije. In het Dinevi resort ligt ook het Amfitheater Arena, het theater is voor iedereen toegankelijk en heeft 450 zitplaatsen. In de zomermaanden zijn er regelmatig toneelvoorstellingen en muziek optredens. Bij de moderne en populaire haven liggen ook een aantal cafe’s en restaurants.

Het oude centrum van Sveti Vlas is een traditioneel centrum met smalle straatjes, winkels en lokale restaurants waar goedkope maar wel smakelijke maaltijden worden geserveerd. In het centrum ligt een supermarkt en bij de supermarkt is een pinautomaat.

 

Vakantie Sveti Vlas

 

vakantie Sveti Vlas

Sveti Vlas is een mooie uitvalsbasis voor een vakantie aan de Zwarte Zeekust in Bulgarije. Het stadje is gebouwd aan de voet van de zuidelijke helling van het Balkangebergte. De locatie is een unieke combinatie van frisse berglucht, een aangenaam zeeklimaat en een prachtig landschap. Vanwege deze klimatologische gunstige ligging werd Sveti Vlas al in de jaren 1960 een badplaats of kuuroord voor de behandeling van longziekten. Hierdoor is Sveti Vlas van oudsher altijd al wat luxer geweest dan veel andere Bulgaarse badplaatsen, dit is ook nog steeds te zien in de nieuwbouw appartementen die over het algemeen vrij luxe zijn. Er zijn veel wandelingen en excursies mogelijk in de omgeving en in het dorp is een klein toeristen informatiecentrum.