Vakantie Bulgarije

 

Bulgarije is een verrassend land voor een vakantie in de bergen of aan de kust. Er zijn drie grote bergketens met veel bossen, een lange kustlijn aan de Zwarte Zee en de Donau-vallei. Bulgarije grenst aan Griekenland en heeft in veel opzichten hetzelfde te bieden met gedeeltelijk een mediterrane natuur. Bulgarije en Macedonië staan bovendien bekend als de goedkoopste Europese vakantielanden en landen met een gastvrije bevolking. De munteenheid in het land is de Bulgaarse lev en de prijzen liggen laag, een biertje op het strand aan de Zwarte Zee kust kost 1,20 euro, een kop koffie 1 euro, een grote pizza 6 euro, benzine 1,05 euro de liter (richtprijzen 2019). Landinwaarts zijn de prijzen voor drank en eten nog lager. Kies voor een mooie strandvakantie aan de Zwarte Zee kust of een vakantie in de bergen met het beroemde Rilaklooster of voor een rondreis historisch Bulgarije met de mooie stad Veliko Tarnovo.

 

 

Comfortabel hotel of appartement pal aan het strand met zwembad halfpension of All Inclusive service bij TUI: Bulgarije all in

 

Ruime keus in vakanties naar Bulgarije, Prijsvrij biedt vakanties aan van verschillende ANVR partners ontdek vooral de onbekende en luxe bestemmingen in het land zoals de plaatsen Balchik of Kavarna.

Vakantie op basis van laagste prijsgarantie voor deze reis en geen boekingskosten bij Prijsvrij:

 

vakantie Bulgarije

 

 

Wandelen door onbekend maar fascinerend Bulgarije, een prachtig land met bijzonder mooie natuurgebieden en een zeer oude en rijke cultuur. Afwisselende individuele reizen, singlereis of groepsreis van Sofia naar Plovdiv, naar Smolian en de schitterende ecotrail bij de rivier Elena naar Devin en de grotten van Yagodina. Zie Orlovo Oko, het “adelaarsoog” met schitterend uitzicht op de belangrijkste bergketens van Bulgarije. Verblijf in Delchovo, bezoek het Rilaklooster en de mooiste meren.

 

 

 

Bijzondere rondreis Macedonië via Bulgarije naar Griekenland. Bezoek in Bulgarije het Rozhen klooster en het wijngebied Melnik, overnachten in bergdorpje met SRC reizen:

 

   culturele vakantie Bulgarije

 

 

 

aanbiedingen vergelijken van:

 

 

rondreis Bulgarije met de stad Veliko Tarnovo

 

Reisgidsen, wandelgids, fietsgids of wegenkaart van Bulgarije: reisgidsen Bulgarije

 

 

Sunny Beach oftewel het Zonnestrand is vooral populair bij jongeren: zon, strand en uitgaan. Er is een acht kilometer lang zandstrand met een langzaam aflopende bodem in zee, er zijn veel watersportactiviteiten. In de omgeving van Sunny Beach ligt het schiereiland Nesebar, het is een ruim 3000 jaar oude Thracische nederzetting en het gebied staat op de werelderfgoed lijst. Nesebar en Sunny Beach worden de Parel van de Zwarte Zee genoemd. De historische stad Sozopol stamt uit dezelfde periode. Er gaan excursies naar beide nederzettingen. Obzor is een wat kleinere badplaats en rustiger dan het Zonnestrand. Pomorie ligt op een smal schiereiland in de Burgas Baai aan de Zwarte Zee. Burgas (Boergas) wordt wel de stad van de zee en de meren het genoemd. Aan drie zijden van de stad liggen de Burgas Meren. De meren Burgas, Atanasovsko en Mandrensko zijn wetland gebieden en beschermde natuurgebieden, er leven circa 250 soorten vogels. Byala aan de Zwarte Zee is een kleine plaats op 70 kilometer ten noorden van Burgas. De naam Byala (Bulgaars voor wit) is afkomstig van de witte kliffen. In de omgeving liggen nog wetlands, duinen, rustige stranden en het natuurgebied Karadere.   Ruime en betaalbare keus bij Sunweb:   zonvakantie Bulgarije