Bulgarije vliegvakantie

 

Populaire vliegvakantie bestemmingen in Bulgarije liggen vooral aan de Zwarte Zee met onder andere de locaties:  Nesebar, Sunny Beach, Obzor, Pomorie en Byala.

 

Sunny Beach oftewel het Zonnestrand is vooral populair bij jongeren: zon, strand en uitgaan. Er is een acht kilometer lang zandstrand met een langzaam aflopende bodem in zee, er zijn veel watersportactiviteiten. In de omgeving van Sunny Beach ligt het schiereiland Nesebar, het is een ruim 3000 jaar oude Thracische nederzetting en het gebied staat op de werelderfgoed lijst. Nesebar en Sunny Beach worden de Parel van de Zwarte Zee genoemd. De historische stad Sozopol stamt uit dezelfde periode. Er gaan excursies naar beide nederzettingen.

 

Obzor is een wat kleinere badplaats en rustiger dan het Zonnestrand.

 

 

Pomorie ligt op een smal schiereiland in de Burgas Baai aan de Zwarte Zee. Burgas (Boergas) wordt wel de stad van de zee en de meren het genoemd. Aan drie zijden van de stad liggen de Burgas Meren. De meren Burgas, Atanasovsko en Mandrensko zijn wetland gebieden en beschermde natuurgebieden, er leven circa 250 soorten vogels.

 

Byala aan de Zwarte Zee is een kleine plaats op 70 kilometer ten noorden van Burgas. De naam Byala (Bulgaars voor wit) is afkomstig van de witte kliffen. In de omgeving liggen nog ongerepte wetlands, duinen, rustige stranden en het natuurgebied Karadere.

 

Ruime keus:    vakantie Bulgarije

 


 

Hotel of appartement pal aan het strand met All Inclusive service:  Bulgarije all in

 

 

Ruime keus in vakanties naar Bulgarije, Prijsvrij biedt vakanties aan van verschillende ANVR touroperators ontdek vooral de onbekende maar luxe bestemmingen in het land zoals Balchik of Kavarna. Vakantie op basis van laagste prijsgarantie en geen boekingskosten: 

 

 

 

 

Bulgarije vakantie

 

 


 

 

Bulgarije heeft schitterende berggebieden voor een aantrekkelijk geprijsde wintersport vakantie in Bulgarije. Bergwandelingen door de sneeuw op sneeuwschoenen met een ervaren gids of skiën in Borovets, Bansko of Pamporovo. Verken het fascinerende winterse landschap, ervaar de Bulgaarse gastvrijheid en de gevarieerde lokale gerechten.

 

 

wandelvakantie winter