Denemarken

 

Denemarken heeft een oppervlakte van 43.094 vierkante kilometer en 5,5 miljoen inwoners. De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. De vlag van Denemarken is rood met een wit Scandinavisch kruis. Er zijn verschillende Deense mythen rondom de herkomst van de vlag.

 

vlag Denemarken

 

Denemarken is het schiereiland Jutland of Jylland en ruim 450 andere eilanden, de grootste van deze eilanden zijn Seeland of Sjælland en het mooie Funen of Fyn. De kusten van Denemarken bestaan uit duinen, wadden, zandstranden, riffen en laagliggende fjorden.

 

 

Natuurgebieden Denemarken

 

Denemarken heeft veel beschermde natuurgebieden, de meeste gebieden zijn een Natura-2000 gebied. Er zijn vier Nationale Parken: Mols Bjerge, Vadehavet (of Waddenzee Park), Thy en Skjoldungernes Land. Het Nationaal Park Mols Bjerge ligt in Oost-Jutland en heeft ruige en gevarieerde landschappen, met heide, bossen en langs de kust mooie stranden. In de meren Lange en Stuteb leven otters. Het Park Waddenzee ligt in West-Jutland, het is een vogelrijk gebied en strekt zich uit naar Duitsland en Nederland. Het Nationaal Park Thy is het grootste park van Denemarken en ligt aan zee, er zijn veel duinen en graslanden. Er leven onder meer herten en reeën, bij Anger Tange zijn veel trekvogels te zien. 

 

Vakantiebestemmingen Denemarken en natuur en cultuur Denemarken:

vakantiebestemmingen Denemarken

 

natuur en cultuur Denemarken

 

overige informatie