Vakantie Duitsland

 

Duitsland is een populair vakantieland, ruim 18% van de Nederlandse vakantiegangers gaan jaarlijks op vakantie naar Duitsland. 

 

Het land is zeer gevarieerd met cultuurrijke steden en een prachtige natuur. Voor jong en oud is er een ruime keus in vakanties.

 

Soorten vakantie

 

  • Autovakantie: Duitsland is een mooi en gevarieerd land om zelf met de auto te verkennen. De organisatie en de documentatie is goed geregeld, goede route beschrijvingen, verblijf in kleinschalige familiehotels en excursietips met veel interessante lokale informatie.
  • Reisgidsen, kies een goede reisgids of een van de kaarten om meer te ontdekken tijdens de vakantie.
  • Wandelen in Duitsland: er zijn mooie en goed georganiseerde wandelreizen, zoals wandelen door natuurparken zoals het Rhein-Westerwald langs de rivier Wied, ontdek de Saarweinweg en proef de lokale wijnen of wandelen door de bergen, verken de Zugspitze.
  • Fietsen in Duitsland: zie het landelijke en cultuurrijke Duitsland tijdens een goed georganiseerde fietsvakantie langs de oevers van de Bodensee, de Duitse Elbe of verken de streek rond de Moezel. Mountainbike vakantie in het Zwarte Woud of fiets langs oude vulkanen in de Eifel, de rustige wegen bij het Drielandenpunt of door de wijnheuvels van Pfalz of maak een stedentrip met de fiets.
  • Een vakantie met kinderen in Duitsland is vooral gericht op avontuur, leuke activiteiten met de kinderen, veel doen en beleven zoals slapen op een boerderij, wandelen met een ezel, grotten ontdekken, kanoën, speurtocht, verken de smokkelaarroute of beleef een echte sprookjesvakantie.
  • Rondreizen zijn ideaal om één of meer regio’s van Duitsland te verkennen.
  • Groepsreizen of themareizen Duitsland zijn bijvoorbeeld een schitterende wijnwandelreis, bloemenreis, vogelreizen, cultuurreizen of wandelen of langlaufen in de sneeuw.
  • Busreizen: met een mooie busreis Duitsland verkennen. De comfortabele touringcar stopt bij de bezienswaardigheden en onderweg is er veel te zien. Zie de Duitse natuur of maak een stedentrip.
  • Vakantiehuizen Duitsland, er is een ruime keus in mooie en goed ingerichte vakantiehuizen, meestal met zwembad, in een groene omgeving of bij het strand, voor een relaxte vakantie.  

 

Duitsland:   autovakantie    reisgidsen     wandelvakantie     fietsvakantie  

  

vakantie met kinderen     rondreizen     groepsreizen     busreizen

 

vakantiehuizen