Egypte

 

De vlag van Egypte heeft drie horizontale banen, van boven naar beneden: rood, wit zwart. De kleuren symboliseren de bevrijding van Egypte van de monarchie en buitenlandse bezetting. In de witte band staat het wapen met de naam Saladins adelaar, het is een gouden adelaar genoemd naar Saladin, de eerste sultan van Egypte.

 

Egypte is een typische winterzonbestemming, in de zomermaanden is het vaak te warm in het land met temperaturen van tegen de 40 graden.

 

In de herfst, winter en het voorjaar zijn de temperaturen aan de Rode Zee bijzonder aangenaam met een gemiddelde van 22 graden. De zeetemperatuur in oktober, november en december is gemiddeld 24 graden, in januari, februari en maart gemiddeld 21 graden. In de wintermaanden zijn er 9 tot 10 zonuren per dag.

 

 

Aan de Rode Zee liggen lange en schone zandstranden voor een relaxte vakantie in Egypte. Duiken, snorkelen en andere watersporten zijn hier populaire activiteiten. Een gecombineerde of een culturele vakantie in Egypte kan natuurlijk ook met een bezoek aan de hoofdstad Cairo, de Sinai woestijn, de piramides van Gizeh, de koningstempels van Luxor, varen over de Nijl in een Felukka zeilboot of trek de woestijn in op een kameel.

 

Egypte praktisch

 

  • Het is in Egypte een uur later dan in Nederland, tijdens de Ramadan is er geen tijdsverschil.
  • De officiële taal is Arabisch maar in de toeristische gebieden wordt over het algemeen Engels en soms Frans gesproken.
  • De munteenheid is het Egyptische pond (EGP), de waarde van 100 Egyptische pond is 4,92 euro, de waarde van 100 euro is 2034 Egyptische pond (december 2018).
  • De soek is de Arabische markt, een soek kan overdekt zijn of in de open lucht. Het is gebruikelijk dat men in een soek gaat onderhandelen over de prijzen.
  • De noodnummers in Egypte zijn: politie 122, brandweer 180, ambulance 123.
  • Het kraanwater in Egypte is niet geschikt om te drinken, het is raadzaam om flessen mineraalwater te kopen.
  • Voor het reizen naar Egypte is een geldig paspoort nodig (geen identiteitskaart), het paspoort moet na terugkeer van de vakantie nog minstens zes maanden geldig zijn. Het is ook verplicht om een visum te kopen voor Egypte, deze zijn op de luchthaven te koop en kosten 25 dollar (USA) per persoon (2018). De touroperator koopt vaak de visa voor alle vakantiegangers, de servicekosten hiervoor zijn circa 3 dollar per persoon.
  • De vliegtijd van Amsterdam naar Cairo is circa 4 uur, de vliegtijd van Amsterdam naar Hurghada is circa 4 ½ uur. De transfertijd van de luchthaven naar een hotel in Hurghada is ongeveer een half uur en naar Makadi Bay drie kwartier.