Hurghada

 

Hurghada ligt in het oosten van Egypte aan de westelijk oever van de Rode Zee, 450 kilometer ten zuiden van Cairo. De omgeving wordt ook wel de Rode Zee Rivièra genoemd. Hurghada is een langgerekte stad met ruim 248.000 inwoners, een internationale luchthaven, een jachthaven, een modern centrum en eindeloze zandstranden.

 

Vanwege het warme en droge klimaat met een gemiddelde van 24 graden in de maanden november tot en met maart is Hurghada en omgeving een populaire zonbestemming voor een vakantie in de winter, vooral in de kerstvakantie of om te overwinteren. Hurghada kent een redelijk actief nachtleven maar is ook de eerste plaats in Egypte met een alcoholvrij hotel. Veel gedeeltes van het 20 kilometer lange zandstrand zijn gereserveerd voor de hotelgasten.

 

 

Bezienswaardigheden Hurghada

 

  • Dahar in het noorden is het oude deel van de stad, in Dahar is een traditionele nomadische sfeer een Arabische markt (de soek) en een busstation.
  • El Memsha is het gedeelte tussen de oude en de nieuwe stad.
  • Al-Ahiaa is de lange kuststrook ten noorden van Dahar tot aan El Gouna.
  • Sakkala is het moderne centrum van de stad met winkels, clubs en restaurants, ten zuiden van Sakkala ligt een lange kuststrook met veel hotels.
  • Zeeaquarium, vier kilometer ten noorden van de haven ligt het aqua cultuurmuseum met een zeeaquarium van het nationaal instituut voor oceanografie en visserij.
  • Aldahaar moskee, een moskee met twee grote witte minaretten en een koepel.
  • Hurghada is net als veel plaatsen aan de Rode Zee een belangrijk duikgebied. Er zijn duikscholen maar ook watersportfaciliteiten voor onder andere surfers, kiters, sportvissers, zeilers en snorkelaars. Bekende duikplaatsen liggen rondom het Abu Ramada eiland en bij Giftun Kebir en Giftun Soraya. Voor de kust liggen ook een aantal scheepswrakken, zoals de Mina, waar naar gedoken kan worden.

 

In de omgeving kan men verschillende excursies maken zoals een tocht op een kameel, vanaf een glasbodem boot het fascinerende onderwaterleven bekijken of met een snellere boot naar een van de koraalriffen of eilanden varen.

 

Sharm el Naga

 

Sharm el Naga ligt 40 kilometer ten zuiden van Hurghada en is via een korte mooie bustocht door de woestijn bereikbaar. Sharm el Naga is een bekende plaats met een huisrif om te snorkelen of te kantduiken. Op het uitgestrekte strand staan wat parasols en ligbedden.

 

 

In Hurghada is een ruime keus in drie tot vijf sterren hotels, veel hotels liggen aan het strand en hebben een privéstrand voor de hotelgasten.

 

Er kan gekozen worden voor faciliteiten als: all inclusive, animatie, waterbaan, fietsverhuur, wellness of een duikcentrum. Het is ook mogelijk om een appartement te boeken voor een mooie vakantie aan de Rode Zee.