Makadi Bay

 

Makadi Bay ligt een kleine 40 kilometer ten zuiden van Hurghada en 50 kilomter ten noorden van Port Safaga aan de westkust van de Rode Zee in Egypte. Het dorp heeft een mooie en rustige ligging aan een kleine baai. In het dorp zijn enkele winkels en restaurants. In het midden van de baai van Makadi Bay liggen lange en brede zandstranden die langzaam in zee aflopen en geschikt zijn voor kinderen. In de omgeving kan goed gesnorkeld worden, er zijn koraalriffen, exotische vissen en enkele scheepswrakken. In Makadi Bay is ook een duikschool en een golfbaan. De plaats heeft verder niet zoveel bezienswaardigheden maar achter de hotels ligt de Arabische woestijn en zowel in de woestijn als op het water van de Rode Zee zijn er verschillende excursies mogelijk.

 

Steengroeve Claudianus

 

De Arabische woestijn wordt ook wel de Oostelijke woestijn genoemd en ligt tussen de Nijl en de Rode Zee. In het Rode Zee berggebied bij de afslag tussen Makadi Bay en Port Safaga liggen de Mons Claudianus en de Mons Porphyrites, het zijn steengroeven waar in de Romeinse tijd hoge kwaliteit steen werd gewonnen voor prestigieuze gebouwen en beeldhouwwerken. De Romeinen noemden het Gneis gesteente “Marmer Claudianum”.

 

Giftun eilanden

 

De Giftun eilanden met de eilanden Giftun Kebir, Giftun Soraya en koraalriffen vlak onder het oppervlaktewater zijn deel van een beschermd natuurgebied in Egypte. De Giftun eilanden liggen voor de kust van Hurghada en Makadi Bay. Het grote Giftun eiland wordt meestal het Paradijseiland genoemd. Er varen excursieboten over de Rode Zee naar het eiland en er kan gesnorkeld worden. Er is veel koraal te zien en er zwemmen kleurrijke exotische vissen, regelmatig zijn er dolfijnen en verschillende soorten zeeschildpadden te zien. Er zijn twee mooie stranden, dit zijn het Mahmya strand en de Orange Bay. Op het lange witte Mahmya strand is een waterpark voor kinderen en er zijn enkele bars en restaurants.

 

Makadi Bay heeft vooral in de wintermaanden met een temperatuur van zo’n 23 graden een aangenaam klimaat. Het is een uitstekende bestemming voor een zonvakantie in de winter. De hotels in Makadi Bay zijn luxe, comfortabel en krijgen over het algemeen een hoge waardering van de internationale gasten.