Marsa Alam

 

Marsa Alam ligt in het zuidoosten van Egypte aan de westelijke oever van de Rode Zee, een kleine 60 kilometer ten noorden van de stad ligt een internationale luchthaven. De gemiddelde temperatuur is in de wintermaanden 22 tot 26 graden, de zee heeft in december nog een aangename temperatuur van 24 graden en is hiermee een prima winter zonbestemming met mooie stranden. Bij Marsa Alam liggen een aantal koraalriffen en het is een goede plaats om te duiken met ongerepte duikgebieden van over het algemeen prima kwaliteit. Naast het koraal en de bijzondere vissen zijn er opmerkelijk veel zeeschildpadden.

 

Bezienswaardigheden Marsa Alam

 

Het Abbu Dabbab strand met de Marsa Murena, een baai met een lengte van circa 500 meter en een breedte van 50 meter. In het centrale deel van de Marsa Murena ligt zeegras. De zeegrasvelden en de koraalriffen zijn een populaire plaats om de duiken of te snorkelen. Hier leeft de Doejong, dit is een zeekoe die van het zeegras eet maar ook wel van het blad en wortel van andere waterplanten. De Doejong weegt zo’n 250 kilo. Verder leeft er een grote populatie zeeschildpadden bij Abbu Dabbab en soms zijn er dolfijnen te zien.

 

  • Shaab Marsa Alam, een koraalrif met een oppervlakte van zo’n 100 vierkante meter.
  • Shaab Samadai of het Dolphin House, waar regelmatig Spinnerdolfijnen zwemmen.
  • Shaab Abu Hamra of het Elphinstone rif, een koraalrif met een lengte van zo’n 400 meter, een breedte van 30 meter en een grote biodiversiteit. Bij het Ephinstone rif zwemt regelmatig de Witpunthaai, het rif is vooral geschikt voor ervaren duikers.
  • 50 kilometer ten zuiden van Marsa Alam ligt het nationale park Wadi al-Gimal-Hamata, de vallei van de kamelen. Er wonen onder meer kamelen en wilde apen in de mangrovebossen. In Wadi al-Gimal ligt het paradijsstrand, een bijzonder mooi wit zandstrand aan een lagune.

 

Nationaal Park Elba

 

Ten zuiden van Marsa Alam op de grens van Soedan ligt het nationaal park Elba of Gebel Elba. Het is een bergachtig gebied in de Hala’ib driehoek, het gebied tussen Egypte, de Rode Zee en Soedan. In het nationale park Elba groeien veel plantensoorten en een veel voorkomende bomensoort is de sierlijke Vachellia tortilis (Acacia tortilis). Er zijn verschillende Wadi’s in het natuurgebied, een wadi is een rivierdal in de woestijn. Een wadi staat bijna het hele jaar droog en wordt vaak als wandelpad gebruikt, in een natte periode stroomt er echter veel water door de wadi’s. In het Elba gebied leven nog verschillende bedoeïenen stammen, ze fokken voornamelijk kamelen maar leven van de handel in geiten en schapen.

 

Marsa Alam heeft luxe hotels met meestal een rustige ligging in een schitterende omgeving.

Marsa Alam vakantie, hotels met huisriffen, privé zandstrand, all inclusive, schitterende zwembaden, sfeervol, prima prijs/ kwaliteitverhouding.