Soma Bay

 

Soma Bay ligt op een schiereilandje in de Rode Zee, 60 kilometer ten zuiden van Hurghada en 27 kilometer ten noorden van Safaga in Egypte. Vanwege de magnifieke ligging op een klein schiereiland is er aan drie kanten zee en eindeloze zandstranden. Aan de landzijde is er een panoramisch uitzicht op de bergen en de woestijn. Er zijn veel sporten en andere activiteiten mogelijk in Soma Bay, er is een golfbaan, duikcentrum en een kitesurf centrum. Er zijn comfortabele hotels met spa en wellness faciliteiten of met een animatieteam voor de kinderen.

 

Het heldere en kalme water is een ideale plaats om te duiken en te snorkelen. De Orca Dive club biedt een volledig scala aan cursussen voor beginners of professionele duikers. Bij het duikcentrum ligt een lang huisrif en in de omgeving zijn verschillende koraal riffen.

 

Soma Bay wordt gezien als een van de beste locaties in Egypte om te zeilen, windsurfen en kitesurfen vanwege het vlakke water in de baai en de sideshore wind die versneld wordt door de nabijheid van de bergen.

Les Thermes Marines de Cascades biedt een uitgebreid programma Thalasso therapie.

De Soma Bay Marina biedt ruimte voor 70 jachten, er is een winkelcentrum met ruim 30 winkels en er zijn verschillende restaurants en cafés.

De golfbaan “The Cascades” is ontworpen door Gary Player en is door het Duitse tijdschrift “Golf Journal” uitgeroepen als de beste golfbaan van de wereld buiten Europa. Er zijn veel mogelijkheden voor zowel de beginnende golfer als voor gevorderden.

De vijf belangrijkste hotels op Soma Bay hebben goede restaurants en de meeste gasten blijven dan ook in hun eigen hotel eten. Maar het is ook mogelijk om mee te doen met het “Dine around Soma Bay” programma waarbij er elke avond in een ander restaurant kan worden gegeten met nationale en internationale gerechten.

 

In de omgeving van Soma Bay kunnen verschillende excursies worden gemaakt :

 

Dagtocht naar de kloosters Paulus van Thebe (klooster van St. Paul de Kluizenaar) en het klooster van St. Antonius gelegen in de Oostelijke woestijn.

Excursie naar Luxor en Karnak met de tempels, grote standbeelden en museum.

De Romeinse ruines van Mons Claudianus en Porphyrites in de Oostelijke woestijn.

Dagtocht naar Wadi Hammamat, in het oude Egypte was deze weg een belangrijke handelsroute. De Wadi Hammamat is nu een droge rivierbedding waar drieduizend jaar oude rotstekeningen en oude Egyptische graffiti is te zien. “The Pogues” een Iers-Engelse folk/punkband schreef er een song over: “Girl from the Wadi Hammamat”.

 

Soma Bay is een mooie, luxe en goed verzorgde vakantie bestemming. Een ideale plaats voor ontspanning en recreatie met een goed klimaat, prachtige stranden en het hele jaar een warme zee.

 

De Robinson Club is een populaire locatie bij gezinnen met kinderen en watersporters. Er ligt een groot zandstrand en er zijn veel leuke activiteiten op het strand.