Meest bezochte attracties

 

De top 10 meest bezochte bezienswaardigheden en attracties in Europa is samengesteld uit bezoekersgegevens van het gebouw, museum of pretpark zelf of uit de gegevens van de lokale overheid in het land. 

 

Top 10 meest bezocht Europa

 

1) De Grote Bazaar in Istanbul  – Turkije

2. De Notre Dame in Parijs – Frankrijk

3 -a) Disneyland in Parijs – Frankrijk

3 -b) De Sacre Coeur, Parijs – Frankrijk

4) Het Louvre in Parijs – Frankrijk

5) De Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad

6) Het Colosseum in Rome – Italië

7) De Eiffeltoren in Parijs – Frankrijk

8 -a) De Dom van Keulen in Keulen – Duitsland

8 -b) Het Heiligdom van Onze-Lieve-vrouw van Lourdes in Lourdes – Frankrijk

8 -c) Het Heiligdom of schrijn van Padre Pio in San Giovanni Rotondo – Italië

9) Het Paleis van Versailles in Versailles – Frankrijk

10) Het British Museum in Londen – Verenigd Koninkrijk

 

(Top 10 lijst van Travel and Leisure)

 

Beschrijving en bezoekersaantallen meest bezochte attracties Europa.

 

De bezoekersaantallen van de meest bezochte bezienswaardigheden en attracties in Europa zijn gebaseerd op zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen.

 

1) De Grote Bazaar in Istanbul, Turkije trekt volgens het Turkse ministerie van Toerisme jaarlijks 15 miljoen bezoekers. In de overdekte Grote Bazaar zijn o.m. handgeknoopte tapijten, gouden sieraden, koperwerk, keramiek en specerijen te vinden.

 

2) De Notre Dame in Parijs, Frankrijk trekt volgens het nationaal bureau van toerisme jaarlijks bijna 13,7 miljoen bezoekers. De kathedraal de Notre Dame wordt gezien als een meesterwerk van gotische architectuur.

 

3 -a) Het pretpark Disneyland in Marne-la-Vallée ten oosten van Parijs in Frankrijk trekt jaarlijks 10,5 miljoen bezoekers.

 

3 -b) De basiliek Sacre Coeur op de top van de Montmarte in Parijs trekt eveneens 10,5 miljoen bezoekers per jaar. Het uitzicht vanaf de kerk is schitterend.

 

4) Het Louvre museum in Parijs trekt jaarlijks ruim 8,5 miljoen toeristen en is hiermee het best bezochte museum van de wereld. Het meest bekende schilderij in het museum is de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en het meest bekende beeldhouwwerk is de Venus van Milo.

 

5) De Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad, bij Rome in Italië krijgt jaarlijks 7 miljoen bezoekers volgens het Italiaanse bureau van toerisme. In de katholieke kerk zijn talloze marmeren zuilen, gouden versiersels, iconen en schilderingen van Raphaël, Bernini en Michelangelo te bewonderen.

 

6) Het Colloseum in Rome, Italië wordt elk jaar door 6,9 miljoen toeristen bezocht, de plaats waar gevechten door gladiatoren en spelen werden gehouden. Vanaf de bovenste ring van het Colloseum is er een mooi uitzicht op Rome.

 

7) De Eiffeltoren in Parijs met jaarlijks 6,7 miljoen bezoekers die daadwerkelijk een entreekaartje kopen voor de toren. Het aantal toeristen die alleen de toren vanaf de buitenkant bekijken en fotograferen is nog vele malen hoger.

 

8 -a) De Dom van Keulen in Keulen, Duitsland staat op de werelderfgoed lijst en is goed voor 6 miljoen bezoekers per jaar. Vanaf de hoge torens van de grote kathedraal kijk je over Keulen en de Rijn uit. Er is een bijzonder interieur met hoge bogen en glas in lood ramen.

 

8 -b) Het Heiligdom van Onze-Lieve-vrouw van Lourdes in Frankrijk trekt eveneens 6 miljoen toeristen per jaar. Het is de plaats waar Bernadette Soubirous visioenen zag van de Maagd Maria in de Grot van Massabielle. Rondom de grot liggen nu drie basilieken, een aantal kapellen en museums en het beeld van Onze-Lieve-vrouw van Lourdes.

 

8 -c)  Het Heiligdom van padre Pio van Pietrelcina zou volgens het Italiaanse toeristenbureau ook 6 miljoen bezoekers per jaar krijgen. Het lichaam van pater Pio is tentoongesteld in de nieuwe kerk en San Giovanni Rotondo trekt jaarlijks miljoenen bedevaartgangers.

 

9)  Het Paleis of het Kasteel van Versailles, in Frankrijk is werelderfgoed en het paleis met de vele zalen trekt jaarlijks 5,9 miljoen bezoekers.

 

10) Het British Museum in Londen met ruim 5,8 miljoen bezoekers. Het museum heeft een zeer grote kunstcollectie uit verschillende landen en het museum is gratis toegankelijk.