Mooiste eilanden Europa

 

Er zijn in Europa veel mooie eilanden, onze top 10 mooiste eilanden Europa is samengesteld uit de ervaringen van onze medewerkers, reizigers die graag ontdekken wat Europa allemaal te bieden heeft. Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer mooie eilanden in Europa en zal elke top 10 een subjectieve keus zijn, gekozen door de persoonlijke ervaring van reizigers.

Wij reizen veel door Europa en hebben deze top 10 mooiste eilanden gekozen op basis van de criteria rust, ruimte, groen, cultuur, een goede bereikbaarheid en de vakantie mogelijkheden op de eilanden.

 

Top 10 mooiste eilanden Europa

 

 

1) Minorca in Spanje, het groenste eiland in de Balearen archipel is in zijn geheel een Unesco biosfeerreservaat. Op het eiland ligt de Cami de Cavalls, het lange afstand wandelpad de GR-223 met een totale lengte van 185 kilometer in verschillende etappes, via de Cami de Cavalls kunnen de meest afgelegen en ongerepte strandjes van Minorca worden bereikt.

 

 

2) Majorca in Spanje, eiland in de Balearen archipel, hoewel sommige kustplaatsen zeker in de zomermaanden wat ons betreft te druk zijn heeft het eiland veel te bieden met vier beschermde natuurgebieden en het indrukwekkende Sierra de Tramuntana landschap, een Unesco werelderfgoed. Het zuiden van Majorca zoals Colonia de Sant Jordi is zelfs in de zomermaanden een goede bestemming met rustige stranden. Majorca is echt een eiland om te ontdekken, trek er op uit en ontdek het mooie gevarieerde eiland.

 

3) Skiathos, Grieks eiland in de Sporaden archipel, een van de groenste eilanden in Griekenland. Skiathos is een eiland met veel dennenbossen, mooie zandstranden, beschutte baaien en de witte kliffenkust Lalaria. Verken tijdens een excursie vanuit Skiathos-stad ook het kleine onbewoonde eiland Tsougria.  

 

 

4) Samos is een Grieks, bergachtig en groen eiland met goede wandelpaden, traditionele dorpen, baaien en verscholen stranden. De oude stad Pythagorion is een werelderfgoed en ook de nieuwe stad is genoemd naar de Griekse filosoof en wiskundige Pythagoras, ontdek de Vallei van de Nachtegalen en de uitgedoofde vulkaan Kerkis.

 

5) Kreta in Griekenland, de uitdaging op het eiland is: ontdek het rustige Kreta. Het is een toeristisch eiland maar het heeft zoveel meer te bieden dan de bekende toeristische plaatsen. Trek er op uit en ontdek het groene en ruige Kreta met bijvoorbeeld de Aradenakloof, het relatief onbekende palmenstrand Preveli, de Europese wandelroute E4 of het Sitia geopark.

 

6) Cyprus is een fascinerend en groen eiland en een van de meest beboste eilanden in de Middellandse Zee, het eiland heeft een mediterraan klimaat met warme zomers, weinig neerslag en milde winters. Er zijn veel mooie natuurgebieden zoals het schiereiland Akamas, het schiereiland Karpas, het Troodos gebergte, het Kyrenia gebergte en Kaap Greco. Cyprus heeft een lange kustlijn met ontelbare baaien en stranden, een van de oudste kloosters ter wereld en het eiland staat bekend om de Griekse gastvrijheid, de Cypriotische gerechten, de wijn en het relaxte karakter van de eilandbewoners.

 

7) Sicilië, Italiaans eiland en het grootste eiland in de Middellandse Zee. Sicilië heeft een aantal ruige natuurgebieden met de vulkaan Etna en bossen in het noorden, veel sinaasappelboomgaarden en olijfboomgaarden. Sicilië is vooral een interessant cultureel eiland met de levendige stad Palermo en de vele indrukwekkende gebouwen, het werelderfgoed met het archeologisch gebied van Agrigento, Dorische tempels en Griekse cultuur monumenten. De Laat-barokke steden van Val di Noto, de vroegere Griekse stad Syracuse en de Villa Romana del Casale een luxe Romeinse villa. Er zijn veel schilderachtige stadjes en dorpen, mooie stranden en een ruim aanbod in kleinschalige en authentieke vakantie accommodaties.

 

8) Madeira is een Portugees eiland en vanwege de bijzondere ligging in de Atlantische Oceaan zowel in de zomer als winter een prima zonbestemming. Madeira is een groen eiland met veel natuurgebieden zoals het werelderfgoed de Laurisilva, een uniek laurierbos, de Pico Ruivo met de levada’s en de wandelpaden. Verken de ruige kliffen, watervallen, bijzondere planten en de sfeervolle dorpen.

 

 

9) La Palma, Spaans eiland en een van de groenste Canarische eilanden. Een groen vulkanisch eiland met zwarte stranden, goede wandelgebieden en in de avond en nacht een fascinerende sterrenhemel. Het nationale park Caldera de Taburiente ligt bijna over de volle breedte van het eiland met een vulkaankrater, bossen, het natuurmonument Roque de los Muchachos, gekleurde watervallen, indrukwekkende kloven, rotstekeningen en goed aangegeven wandelpaden.

 

10) Lanzarote, Spaans eiland en een van de minst toeristische Canarische eilanden. Lanzarote is een eiland met een vulkanisch landschap, een authentieke sfeer, bijzondere wijnbouw, goede zandstranden, het nieuwe en het eerste onderwatermuseum van Europa en het vulkanische nationale park Timanfaya. Zowel La Palma als Lanzarote hebben een mild klimaat en zijn ook een goede winterzon bestemming.