Mooiste stranden Europa

 

De mooiste stranden van Europa zijn gekozen door reizigers van over de hele wereld en hebben de titel reizigers keuze van het jaar gekregen.

 

 

Mooiste stranden Europa  Top 25

 

1) Playa de Ses Illetes op het eiland Formentera in de Balearen in Spanje.

 

2) Elafonissi strand op Kreta in Griekenland.

 

3) Praia da Marinha in de Algarve in Portugal, het strand heeft veel prijzen gewonnen en is beroemd om zijn prachtige kliffen en het schone water.

 

4) El Cotillo strand op het eiland Fuerteventura, Canarische Eilanden, Spanje. Het El Cotillo strand grenst aan het natuurpark Corralejo.

 

5) Playa de Bolonia, het Bolonia strand aan de Costa de la Luz in Andalusië in Spanje ligt 20 kilometer ten noorden van Tarifa, het is een schitterend lang wit zandstrand met zandduinen en een populaire plaats voor watersport.

 

6) Playa de Cofete, het Cofete strand op het Spaans eiland Fuerteventura is een schitterend lang en breed zandstrand in het natuurpark Jandia.

 

7) Porto Limnionas strand op het eiland Zakynthos in Griekenland ligt in het westen op Zakynthos achter de bergen van Agios Leon. Het kleine strand is bereikbaar via een trap uitgehouwen in de rotsen en het Porto Limnionas strand ligt aan een schitterende baai met veel grotten en bijna lichtgevend water.

 

8) Het Iztuzu strand in Dalyan in Turkije, een schildpaddenstrand in een mooi natuurpark.

 

9) Fig Tree Bay in Protaras op Cyprus, een lang zandstrand met de Blauwe Vlag.

 

10) Het Cala Comte strand bij Ibiza-stad op het Spaanse eiland Ibiza.

 

11) De Balos Lagune op het eiland Kreta in Griekenland.

 

12) De St. Paulus Baai bij Lindos op het Griekse eiland Rhodos.

 

13) Sarakiniko strand op het Griekse eiland Milos.

 

14) Playa de Muro op het Spaanse eiland Majorca, het strand Muru ligt bij Alcudia, het is een lang strand in het Albufera natuurgebied.

 

15) Egremni strand op het Griekse eiland Lefkas.

 

16) Praia Dona Ana in de Algarve in Portugal.

 

17) Het Makronissos strand in Agia Napa op Cyprus

 

18) Het Praia de Falesia, het Falesia strand ligt in de Algarve in Portugal.

 

19) Het strand Cala Mariolu bij de plaats Baunei op het eiland Sardinië in Italië ligt in een mooie natuurlijke omgeving en het water is bijzonder helder, een mooi gebied om te snorkelen.

 

20) Het Kleopatra strand of het Cleopatra strand in Alanya in Turkije.

 

21) Het La Pelosa strand ligt op twee kilometer van Stintino op het eiland Sardinië in Italië. Vanaf het witte zandstrand is er mooi uitzicht op twee eilandjes.

 

22) Het Jurmala strand bij Riga in Letland ligt aan een lange kuststrook, het strand is rustig en de plaats Jurmala heeft veel historische bezienswaardigheden.

 

23) De Konnos Baai in Agia Napa op Cyprus.

 

24) Het Praia Gale strand in de Algarve in Portugal ligt in een mooie rustige omgeving met meer kleine stranden, rotsen, veel groen en goede lokale restaurants.

 

25) Het Palombaggia strand in Porto Vecchio op het eiland Corsica in Frankrijk is een mooi wit zandstrand met helder ondiep water.

 

Opvallend in de top 25 mooiste stranden Europa 2016 is dat er meer stranden op Cyprus zijn gekozen, het aantal mooie stranden op de Spaanse eilanden is in de top 25 gelijk gebleven, het aantal mooie stranden op de Griekse eilanden en in Portugal is ook gelijk gebleven. Er staan geen stranden van het Verenigd Koninkrijk meer in de top 25 en nieuw zijn de stranden in Letland, het Franse eiland Corsica en op het Italiaanse eiland Sardinië. Kenmerkend voor de nieuwe top 25 mooiste stranden van Europa is dat de vakantieganger wat meer op zoek gaat naar de minder bekende stranden.

 

(Top 25 is gekozen door reizigers van TripAdvisor)