Vakantie in Europa

 

Europa heeft schitterende landen voor een vakantie met veel bezienswaardigheden, sfeervolle steden, pittoreske dorpen, indrukwekkende natuurgebieden, mooie stranden en fascinerende uitzichten. De variatie van wat je kan gaan doen of zien in Europa is groot, van wandelen tot fietsen, bergen beklimmen, aan het strand liggen of een van de steden bezoeken. De prijzen voor een vakantie verschillen vaak per land maar ook per activiteit.

 

 

De keuze voor een bepaalde vakantie kan gebaseerd worden op het land, de activiteit of de prijs. Veel mensen willen graag specifiek Spanje of Griekenland zien en de sfeer daar beleven, andere mensen willen wandelen in een mooie natuur waarbij het minder uitmaakt welk land dit is en voor een kleinere groep mensen maakt het niet uit waar ze naar toe op vakantie gaan als het maar goedkoop is.

 

Meest bezochte vakantielanden

 

Volgens de Verenigde Naties Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO) is Europa van alle continenten het meest bezochte werelddeel met circa 588 miljoen bezoekers per jaar.

 

 

De meest bezochte vakantielanden of de top 10 landen voor een zomervakantie van Nederlanders was in 2017:

1) Duitsland, 2) Frankrijk, 3) Spanje, 4) België, 5) Italië,

6) Oostenrijk, 7) Groot-Brittannië, 8) Griekenland, 9) Portugal en 10) Verenigde Staten.

De meeste Nederlanders kiezen voor de zomervakantie voor een bestemming in Europa.

 

De laatste jaren is het aantal autovakanties gedaald en het aantal vliegvakanties gestegen, als de vakantie wat meer mag kosten kiezen we liever voor een vliegvakantie in het zonnige zuiden van Europa dan voor een vakantie in een van de buurlanden van Nederland met kans op slecht weer. Ruim de helft van de vakantiegangers kiest voor een verblijf in een hotel, appartement of pension. Andere  vakantiegangers kiezen voor een verblijf in een vakantiehuis, op de camping of een woning van familie.

 

Vakantie aanbod Europa

 

 

Het vakantie aanbod in Europa is groot, kies je voor een autovakantie in Nederland of dicht bij huis in Duitsland of liever naar Frankrijk of Oostenrijk of wordt het dit jaar een vliegvakantie in een van de vakantielanden in het zonnige zuiden zoals Spanje, Griekenland, Cyprus, Turkije of Kroatië of Italië.

 

Verken de landen in Europa met de plaatsbeschrijvingen, het werelderfgoed, de natuurgebieden, lokale bezienswaardigheden, foto’s, praktische informatie en de vakanties. Bij elk land of eiland staan op de vakantiepagina van het land of eiland een ruim en actueel aanbod van complete vakanties maar ook de wandelvakanties, fietsvakanties, rondreizen, hotels en vakantiehuizen.

Bij veel landen staan ook de mooiste stranden of kies rechtstreeks voor een van de mooiste stranden van Europa of de mooiste eilanden van Europa of ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Europa

 

Vakantieaanbieders bieden steeds vaker vakanties op onderwerp aan, waarbij het doel van de vakantie belangrijker is dan het land, zo zijn er gezondheidstoerisme vakanties (wellness) en winterzon vakanties om zeker te zijn van een zonnige vakantie in de winter. De adults only vakantie voor een rustige vakantie zonder kinderen in het hotel, de mooiste of meest romantische stedentrips in Europa of kies juist voor een kindvriendelijke vakantie waarbij er voor kinderen van alles is te doen en te beleven.