Frankrijk

 

Frankrijk heeft een oppervlakte van 550.000 vierkante kilometer en 64,3 miljoen inwoners. De hoofdstad van Frankrijk is Parijs. De vlag van Frankrijk heeft drie verticale banen, blauw wit, rood, en wordt ook wel Tricolore genoemd.

vlag Frankrijk

Frankrijk heeft een gevarieerd landschap, in het oosten en zuiden bergen, zoals de Mont Blanc en de Alpen. In het Franse laagland stromen onder ander de rivieren de Loire, de Seine en de Rhône. De vele kustgebieden zoals de Rivièra, de kust van Bretagne en de Baskische kust en het eiland Corsica. Door de klimaatverschillen in Frankrijk zijn er verschillende soorten flora en fauna gebieden.  

 

 

Natuurgebieden Frankrijk

 

Er zijn in Frankrijk veel natuurgebieden waaronder circa 325 natuurreservaten, 35 regionale natuurparken en tien Nationale Parken. De tien Nationale Parken van Frankrijk zijn: Nationaal Park Cevennen in Zuid-Frankrijk met druipsteengrotten, de rots la Vase de Sevres en een meteorologisch museum. Het Nationaal Park Vanoise ligt in de Franse Alpen en grenst aan het Italiaanse park Gran Paradiso, Vanoise is het oudste Nationale Park van Frankrijk.

 

 

Het park Les Ecrins ligt in de Dauphine Alpen in het zuidoosten van het land, er zijn veel gletsjers en alpine weiden. Het Nationaal park Mercantour ligt in het zuidoosten van Frankrijk aan de grens met Italië. In het gebied zijn veel bergen zoals de Maritieme Alpen, valleien, bergdorpen en een veelzijdige flora en fauna. Het Nationaal Park Pyrenees ligt aan de grens met Spanje, het Monte Perdido, deel van het park, in de Pyreneeën is wereld erfgoed. Het park Port-Cros omvat het eilandje Port-Cros, de Hyères Var-kust en de eilanden van La Garde in Ramatuelle, er leven o.m. dolfijnen. Het Franse Nationale park Guadeloupe ligt op het grondgebied van de Antillen in de Caribische Zee. Het Guyana Amazone Park ligt in het Amazone regenwoud en valt onder Franse natuurbescherming. Het Nationaal park Reunion ligt in de Indische Oceaan, Reunion is een overzee Frans departement. Het tiende en nieuwste Nationale Park van Frankrijk is Calanques en werd opgericht op 18 april 2012. Het Calanques park ligt aan de rand van Marseille in het departement Bouches-du-Rhône in Zuid-Frankrijk. Het natuurgebied omvat 8.300 hectare land en 43.500 hectare zee, in het gebied ligt de hoogste klif van Europa: le Cap Canaille.

 

vakantiebestemmingen Frankrijk

 

natuur en cultuur Frankrijk

 

overige informatie Frankrijk