Frankrijk autovakantie

 

Frankrijk is een schitterend gevarieerd land om met de auto te verkennen, er is een ruime keus in goed georganiseerde autovakanties.

Ontdek een van de volgende gebieden:

 

  • De Rhône-Alpes, kenmerkend zijn de bergen, er zijn ruim 40 natuurgebieden. Ecotoerisme activiteiten zijn vooral wandelen, watersport en wintersport.
  • De Provence Alpes-Côte d’Azur ligt tussen de Middellandse Zee en de Alpen. Een landschap van olijfbomen en lavendel-velden, er zijn ruim 25 natuurgebieden.
  • De Riviera Cote d’Azur, de Franse Rivièra met de azuurblauwe kleuren. Er zijn goede wandelroutes en het nationale natuurpark van Mercantour met 600 kilometer aan wandelpaden. Het park heeft een digitale ecoguide: kinderen leren de flora en fauna kennen door de speelse en educatieve functies van de gids. Digitale wandelroutes van 20 minuten tot 4 uur en een gedetailleerde kaart met alle bijzonderheden van Mercantour.
  • De streek Languedoc Roussillon, in het achterland de uitlopers van het Centraal Massief en de Pyreneeën, aan de kust lange zandstranden. Er zijn circa 30 natuurgebieden, zoals het nationale natuurpark de Cévennes.
  • De regio Midi-Pyrénées, de natuurlandschappen in deze streek zijn gevarieerd, van de Pyreneeën tot het dal van de Dordogne  met 15 natuurgebieden. Het natuurpark de Cévennes ligt gedeeltelijk in deze regio en het nationale natuurpark de Pyrénées.
  • De streek Aquitaine, kenmerkend zijn de zandstranden en de wijngaarden, bv bij Bordeaux. Er zijn 15 natuurgebieden, waaronder het regionale park Périgord-Limousin.

Er is bij de autovakanties een ruime keuze in accommodaties: van camping tot ingerichte stacaravan, bungalow, appartement of hotel:         autovakantie Frankrijk