Mooiste stranden Frankrijk

 

Frankrijk heeft een mooie kustlijn met veel lange zandstranden, soms met mooie kliffen, bossen die grenzen tot aan het strand of met mooie duinen. De meeste stranden hebben de Blauwe Vlag voor schone en veilige stranden en zijn gekozen vanwege de ligging of omdat ze populair zijn bij veel toeristen.

 

 

Mooiste stranden van Frankrijk top 10

 

1) Het La Côte des Basques strand ligt in de gemeente Biarritz aan de Golf van Biskaje in de streek Aquatanië. Het is een typisch Basken strand, een lang strand met ruige kliffen en er zijn veel surfers actief. Het strand is populair bij filmsterren en andere beroemdheden.

 

2) Het Palombaggia strand ligt op het eiland Corsica, 30 km ten oosten van Bonifacio en 10 kilometer ten zuiden van Porto-Vecchio. Vanwege het witte zand, de rode rotsen, de groene dennen en de kristalhelder blauwe zee is het Palombaggia strand een populaire bestemming.

 

3) Plage de Pampelonne ligt in Saint Tropez aan de Côte d’Azur in het departement Var. Het Pampelonne strand is een strand met een lengte van 4,5 kilometer met uitzicht op de Baai van Pampelonne. Het is een drukke toeristische bestemming.

 

4) Het Paloma strand ligt in de gemeente Saint-Jean-Cap-Ferrat in het departement Alpes-Maritimes, regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in het zuidoosten van Frankrijk. Het Paloma strand ligt in een groene omgeving met uitzicht op de Baai van Beaulieu sur Mer.

 

5) Het Calais strand ligt aan de Opaalkust in de regio Nord-Pas-de-Calais in het noorden van Frankrijk aan de zeestraat het Nauw van Calais. Het Calais strand is een zandstrand met veel witte strandhuisjes. Calais is een vissershaven en er zijn veel goede visrestaurants.

 

6) Plage de Saleccia ligt in de gemeente Santo-Pietro-di-Tenda op het Franse eiland Corsica. Het Saleccia strand is een land wit zandstrand gelegen tussen de duinen en het groene maquis. Het strand is moeilijk bereikbaar en hierdoor vrij rustig, in augustus is het drukker omdat toeristen het strand vanaf zee met een bootje bezoeken.

 

 

7) Plage de l’Espiguette ligt in Montpellier in het departement Herault in de regio Languedoc-Roussillon. Het strand wordt ook wel Le Grau du Roi genoemd, het is een redelijk ongerept en gedeeltelijk beschermd gebied. Het zandstrand ligt tussen de duinen en wordt in de zomermaanden vrij veel bezocht.

 

8) Plage de Chatelaillon ligt in La Rochelle in het departement Charente-Maritime in de regio Poitou-Charentes. Het lange zandstrand heeft een mooi uitzicht op Île de Ré en op het Fort Boyard, bekend van het Nederlandse spelprogramma Fort Boyard op tv.

 

9) Blue Beach (Plage Blue Beach) ligt in Nice in het zuiden van Frankrijk aan de Côte d’Azur. Blue Beach ligt aan de Promenade des Anglais, hier liggen circa 15 stranden. Blue Beach is een echt familiestrand met veel faciliteiten, in de zomermaanden juli en augustus kan het nodig zijn om een strandstoel te reserveren vanwege de drukte.

 

10) Parc du Prado ligt in het zuiden van Marseille in de regio Provence in het zuidoosten van Frankrijk. Het park met de Prado stranden is kunstmatig aangelegd met de grond die vrij kwam bij het aanleggen van twee metrolijnen. De stranden werden de Defferre stranden genoemd naar de burgemeester van Marseille in die periode. Vanwege de vele muziek en sport evenementen zijn de Prado stranden ongekend populair geworden.