Georgië

 

Georgië ligt zowel in Europa als in West-Azië, Georgië (Sakartvelo) heeft een oppervlakte van 69.700 vierkante kilometer en ruim 4,5 miljoen inwoners. De hoofdstad van Georgië is Tbilisi. De vlag van Georgië heeft een groot rood kruis (het St. George of Jeruzalem kruis) en vier kleine witte kruisen op een witte achtergrond.

vlag Georgie

Georgië is een bergachtig land en ligt in het Kaukasus gebergte, de Sjchara  is de hoogste berg van het land. In het westen grenst het land aan de Zwarte Zee met een kustlijn van 315 kilometer, tussen oost en west ligt de Lichi bergketen, in het zuiden liggen lava hoogvlaktes. Een groot deel van het land bestaat uit bossen, graslanden, rivieren en meren, het grootste meer van Georgië is het Paravinimeer en de langste rivieren zijn de Mtkvari, de Alazani en de Rioni.

 

Natuurgebieden

 

Er zijn in Georgië ruim 60 beschermde natuurgebieden, het eerste beschermde natuurgebied werd in 1912 opgericht: Lagodekhi. Het totale beschermde natuurgebied in het land heeft een oppervlakte van 520.273 hectare, dat is ongeveer 7,5 % van het grondgebied van het land. Van de beschermde gebieden bestaat 75 % uit bos. Er zijn 32 natuurreservaten, 10 Nationale Parken en twee Ramsar wetlands. Het Borjomi-Kharagauli is een Nationaal Park en een wildernispark (PAN). Belangrijke natuurgebieden zijn oa: Algeti, Mackakhela, Kazbegi, Tbilisi, Kolkheti, Mtirala en de Imeriti grotten.

 

vakantie Georgië