Vakantie Georgië

Georgië een mooi en ruig bergachtig land voor een vakantie op de grens tussen Europa en Azië in de geografische regio Transkaukasië ten oosten van de Zwarte Zee en ten zuiden van de Grote Kaukasus.

De oude handelsweg, nu de Georgische militaire weg, is een van de mooiste bergwegen ter wereld maar ook een van de gevaarlijkste.

Het land heeft een rijke cultuur en een veelzijdige natuur, een vakantie in Georgië kan aan de kust in onder andere Batoemi in het zuidwesten van het land. Maar het land wordt vaker bezocht voor een rondreis door het land om de vele historische bezienswaardigheden te zien zoals in de voormalige hoofdstad Mtskata of een van de bijzondere en grote  grottensteden of het werelderfgoed. De natuur is indrukwekkend met de verschillende soorten berggebieden en biedt veel mogelijkheden voor een gevarieerde en avontuurlijke wandelvakantie. De bewoners van het land staan bekend als gastvrij en de Georgische keuken is gevarieerd, het is een goed wijnland en een van de oudste wijnregio’s ter wereld met ruim 500 druivensoorten vooral in de oostelijke regio Kacheti.

 

 

 

Aanbiedingen vergelijken van hotels in:

 

 

Gedetailleerde reisgidsen en wegenkaarten van Georgië of een fietsgids of een goede gids met de mooie wijnroutes in het land:

 

reisgidsen Georgië