Griekenland

 

De hoofdstad van Griekenland is Athene. Griekenland heeft een oppervlakte van 131.957 vierkante kilometer en 11, 2 miljoen inwoners. Griekenland wordt gezien als de bakermat van de Europese beschaving, het Griekse historische en culturele erfgoed is nog steeds zichtbaar in de hedendaagse Europese samenleving in onder andere filosofie, literatuur, politiek en geneeskunde. De Griekse vlag heeft 4 witte en 5 blauwe horizontale balken, de betekenis hiervan zou zijn: “vrijheid of de dood”.  In de linkerhoek staat een blauw vierkant met een wit kruis. Het kruis staat voor het Grieks Orthodoxe geloof.

vlag Griekenland
Griekenland

 

Griekenland is een land van bergen, eilanden, stranden en zee, een groot deel van het land is bebost. Er is veel inheemse mediterrane flora en er zijn talrijke vlinders en vogels. Op het vasteland van Griekenland en de Peloponnesos zijn de meest groene gebieden met grote bossen en meren. De eilanden Kefalonia, Corfu, Lefkas, Thassos en een deel van Zakynthos zijn groene eilanden. Kreta is toeristische gezien het meest bezochte eiland van Griekenland maar ook hier zijn nog stille en groene gebieden te ontdekken.

 

Natuurgebieden

 

natuur Griekenland

 

De meeste natuurgebieden in Griekenland zijn natuurmonumenten of Natura-2000 gebieden. De beschermde natuurgebieden zijn onder andere vier geoparken, tien Ramsar wetlands, twee biosfeerreservaten en een aantal speciaal beschermde gebieden voor migrerende vogels. Er zijn in Griekenland tien nationale parken, dit zijn: Nationaal Park Samaria op Kreta, Ainos op Kefalonia, Sounio en Parnitha in de omgeving van Athene, Parnassos en Oiti (of Iti) in Centraal-Griekenland, Olympus in Centraal Macedonië, Pindos en Vikos-Aoos in de regio Epirus en Nationaal Park Prespa is een grensoverschrijdend natuurgebied met Albanië en Macedonië. De twee Nationale Marine Parken in Griekenland zijn Alonnissos en het zeepark Zakynthos.

 

 

 Atheense Rivièra     Peloponnesos   

 

Egeïsche Eilanden     Thassos     Sporaden     Santorini     Samos     Kreta   

 

natuurgebieden     werelderfgoed   

 

praktische info     vakantie