Authentiek Griekenland

 

Authentiek Griekenland zijn Griekse eilanden die nog niet massaal ontdekt zijn door het toerisme. Authentiek Griekenland staat voor het echte Griekenland gevoel daar waar meer Grieken wonen dan dat er toeristen te vinden zijn. Het Griekenland voor de liefhebber met schitterende uitzichten over de baaien, rustige en ongerepte stranden waar vaak nog geen ligbedjes te huur zijn en culturele bezienswaardigheden die meestal nog gratis toegankelijk zijn.

 

 

Slenteren, wandelen of klimmen door de natuur, vrouwen in de bergen die kruiden of chorta (lokale groente van wilde bladplanten) verzamelen, herders met de kudde schapen of geiten. Een gastvrije bevolking, vissershaventjes waar de lokale vissers vroeg in de ochtend hun vis verhandelen, dorpspleinen met schaduwrijke platanen, helder en sprankelend bronwater van het eiland. Restaurants met pure Griekse maaltijden waar je een kijkje in de keuken mag nemen en de dagschotel vaak de lekkerste maaltijd is, eten van het eiland met groenten en vlees van de lokale boeren of vis die vaak dezelfde dag is gevangen door lokale vissers en een merkloos maar fris en fruitig wijntje van de druivenranken die specifiek zijn voor dat eiland.

 

Vakantie authentiek Griekenland

 

Er zijn in Griekenland veel van dit soort onbekende eilanden maar ook op bekende Griekse eilanden zijn nog veel onontdekte plaatsen met kleinschalige appartementen, hotels of een rustieke villa. Ontdek een vakantie in het authentieke Griekenland.

 

Verken op het eiland Rhodos het rustige zuidoosten van het eiland met de plaatsen Gennadi en Kiotari of de zeven bronnen van Kolymbia. Ilios reizen biedt kleinschalige appartementen of een sfeervol lokaal hotel of een villa aan, van eenvoudig, kindvriendelijk tot luxe voor een vakantie op Rhodos. De persoonlijk uitgezochte en aangeboden vakanties zijn inclusief vlucht, sfeervolle accommodatie en auto op een bestemming weg van het massatoerisme.

 

Griekenland vakantie kleinschalig

 

 

Eliza was here zoekt op bekende Griekse eilanden zoals Samos, Lefkas, Kefalonia, Zakynthos, Lesbos, Kreta en de Peleponnesos de pareltjes. Pareltjes zijn bijzondere accommodaties in Griekenland, een villa met volop privacy en rust op een mooi gelegen en verrassende locatie of een opmerkelijk gastvrije eigenaar die je precies kan vertellen waarom zijn omgeving dat bijzondere pareltje is en welke verborgen pareltjes je kan gaan ontdekken op zijn eiland.

 

Griekenland pareltjes

 

 


Sunweb biedt standaard vakanties aan met een goede prijs/kwaliteit verhouding naar bekende bestemmingen in Griekenland, maar ze weten ook de onbekendere bestemmingen te vinden.

Ontdek bijvoorbeeld het groene eiland Thassos  in het ongerepte noorden van Griekenland of ontdek de karakteristieke Sporaden eilanden Alonnisos , Skiathos  en Skopelos , of de rustige eilanden Karpathos  met de mooie stranden of het culturele Paros  of verken het schilderachtige en sfeervolle eiland Samos

 

Vlakbij Athene op vakantie naar de mooie Saronische Eilanden Aegina  en Agistri 

 

 

Eilandhoppen is de beste manier om de Griekse eilanden te ontdekken. Zie de verschillen in de Griekse eilanden, het ene eiland traditioneel met de wit met blauwe huizen, het andere eiland met een typische Grieks-Italiaanse uitstraling of het volgende eiland opmerkelijk groen. De overnachtingen, meestal in kleinschalige accommodaties, transfers en ferrytickets zijn uitstekende geregeld:

 

eilandhoppen Griekenland