Diaporos

 

Het Diaporos eiland in Griekenland ligt in de regio Centraal-Macedonië. Tegenover de plaats Vourvourou liggen op korte afstand voor de kust 9 eilandjes, het onbewoonde Diaporos eiland is het grootste eiland. Vourvourou ligt op korte afstand van Agios Nikolaos op het schiereiland Sithonia, dit is de middelste kaap van het schiereiland Chalkidiki.

 

 

Diaporos eiland heeft een oppervlakte van 3,2 vierkante kilometer, het is een groen eiland met lage begroeiing van maquis, verschillende mediterrane struiken die goed groeien in het warme klimaat. Wat hogere struiken en dennenbomen groeien aan de oostzijde en westzijde van het eilandje. Diaporos heeft een natuurlijke baai met een lengte van 700 meter, het water in deze beschutte baai blijft in de winter relatief warm. In de winter is de baai voor lokale bewoners een bekende plaats om te gaan zwemmen vanwege de relatief warme temperatuur van het zeewater.

 

 

De natuurlijke baai van Diaporos is een belangrijke plaats voor boten bij slecht weer. De baai is een veilige haven voor onder andere zeiljachten bij slecht weer. In de zomermaanden varen er veel plezierbootjes om in de baai te gaan zwemmen of om aan te leggen bij het eiland. De kust is rotsachtig en er is weinig strand, de bodem loopt vrij steil af in zee. Op het eilandje kan men wandelen, picknicken en genieten van de mooie omgeving.