Vrachos-Preveza

 

Vrachos in de gemeente Prevaza in Griekenland ligt 30 kilometer ten zuiden van het stadje Parga en 35 kilometer ten noorden van de stad Preveza in de regio Epirus. Het dorp ligt aan de Ionische Zee in de deelgemeente Zalonga en op korte afstand van het monument van Zalongo in een mooie groene omgeving. Het dorpje wordt meestal Vrachos-Preveza genoemd omdat er meerdere stranden of plaatsjes zijn in Griekenland met deze naam. Het dorpje wordt ook vaak Vrachos-Beach genoemd omdat het strand van Vrachos de belangrijkste bestemming is voor een vakantie in deze omgeving. In Vrachos-Preveza zijn enkele restaurants, kleinschalige hotels en appartementen.

 

 

Het zandstrand heeft een mooie beschutte ligging en een lengte van circa drie kilometer en ontvangt jaarlijks de Blauwe Vlag, voor schone en veilige stranden. Het noordelijke gedeelte van het strand wordt ook wel Loutsa genoemd en het zuidelijke gedeelte Vrachos maar het een aaneengesloten strand. Het kindvriendelijke strand loopt langzaam af in zee en er is weinig stroming in het water, er zijn ligstoelen te huur en er staan rieten parasols.

 

 

Bij sommige strandbars zijn de ligstoelen gratis bij het nuttigen van een consumptie. Langs Vrachos-Beach ligt een boulevard met een paar winkeltjes en cafeetjes.

 

De meeste winkels, restaurants en appartementen zijn alleen geopend vanaf 1 mei tot 1 oktober, in de wintermaanden wonen er bijna geen mensen in het dorp.

 

In het nabij gelegen dorpje Ligia grenzend aan het strand is een kleine haven, de kerk van Ligia en er zijn wat grotere supermarkten. In de directe omgeving langs de kust van de Ionische Zee met de mooie zonsondergangen zijn er mogelijkheden om te wandelen en ook in de heuvelachtige omgeving van Riza. Het monument van Zalongo en het klooster ligt ten zuidoosten van het dorpje en is bereikbaar via een mooie route door de bergen.

 

 

Vrachos-Preveza is een ideale zon- en strandbestemming maar het is ook tijdens de vakantie een mooie uitvalsbasis om de regio Epirus te verkennen. De steden Parga en Preveza kunnen gemakkelijk in een dag worden bezocht en ook het eiland Lefkas is met de auto bereikbaar via de vaste brug naar het eiland en ligt op een afstand van circa 85 kilometer.