Vakantie Ionische Eilanden

 

De Ionische Eilanden Corfu, Lefkas, Kefalonia, Ithaka, Zakynthos, Paxos en Kythira zijn mooie groene eilanden voor een vakantie. Heuvels, bossen, boomgaarden en de oude wandelpaden. Lange zandstranden, kliffen, grotten, schitterende uitzichten en een kristalheldere blauwe zee. Ontdek een vakantie naar Corfu, Lefkas, Kefalonia, Ithaka, Zakynthos, Paxos, Kythira of ga avontuurlijk eilandhoppen. Populaire bestemmingen of onbekende plaatsen, aan de kust of meer in het binnenland, een volledige pakketreis of alleen een vlucht en hotel.

 

Vakantie Corfu

 

Corfu is het Griekse eiland met de Italiaanse invloeden. Wandelen kan over het hele eiland, van zuid naar noord loopt de Corfu Trail wandelroute. Corfu wordt gedomineerd door de indrukwekkende Pantakrator berg, er zijn mooie grotten, natuurgebieden, zandstranden,  onbekende baaitjes met rustige stranden en een ruime keus in vakantie.

Vakantie rustig gelegen, wandelen, schitterende uitzichten, mooie groene bestemmingen, incl. auto en vlucht bij Eliza was Here:

 

ontdek groen Corfu

 

Ruime keus, populaire plaatsen zoals Dassia, Gouvia, Acharavi en minder bekende plekjes, scherpe prijs, kindvriendelijk bij Sunweb: 

 

vakantie Corfu

Ruime keus in vakanties naar Corfu op basis van laagste prijsgarantie voor deze reis en geen boekingskosten bij Prijsvrij:

 

Corfu vakantie

Wandelgidsen, reisgidsen en kaarten: reisgidsen Corfu

 

Aanbiedingen vergelijken van:

 

hotels op Corfu

 

Vakantie Paxos

 

Paxos ligt op korte afstand ten zuiden van Corfu, het is een klein maar bijzonder groen eiland met veel idyllische baaitjes, steile rotsen en mooie grotten en goede stranden. Ontdek de mogelijkheden voor een ontspannen vakantie op Paxos.

Ontdek Paxos, rustig gelegen villa aan het Glyfada strand met overnachtingen en ontbijt:

 

vakantie Paxos

 

 

 

Aanbiedingen vergelijken van:

 

hotels op Paxos

Reisgidsen, wandelkaarten van de Ionische Eilanden:

 

wandelgids Paxos en Antipaxos

 

 

 

Vakantie Lefkas

 

Lefkas, het eiland met de kleurcontrasten, witte rotsen, stranden en kliffen, kristalheldere zee en de groene bossen. Natuurgebieden zijn de Ivari en Stena wetlands en de Vlicho lagune. Er is een rijke flora op Lefkas, vooral in het voorjaar in de heuvelachtige gebieden. Een ruime keus in vakantie van rustig tot populair.

Schitterende uitzichten, wifi en zwembad, de meest bijzondere plekjes bij Eliza was Here:

 

  authentiek Lefkas

 

Sfeervolle plaatsen en baaien, populair en scherpe prijs en ruime keus bij Sunweb:

 

vakantie Lefkas

Vakantie op basis van laagste prijsgarantie voor deze reis en geen boekingskosten bij Prijsvrij:

 

Lefkas vakantie

Reisgidsen, kaarten, wandelgidsen reisgidsen Lefkas

 

aanbiedingen vergelijken:

hotels op Lefkas

 

Vakantie Kefalonia

 

Kefalonia is een mooie ecotoerisme bestemming. Centraal op het eiland ligt de Ainos berg, de hoogste berg van de Ionische eilanden, met een brede flora en fauna. Er zijn een aantal vogelrijke wetlands, de Drogarati en de Melisanni grotten en veel vlinders op het eiland. Vanaf Kefalonia vaart er dagelijks een ferry naar Ithaka, ruime keus in vakantie.

Unieke locaties met mooie uitzichten, zwembad, wifi, incl. vlucht en auto bij Eliza was Here:

 

authentiek Kefalonia

 

Sfeervolle plaatsen en mooie stranden, scherpe prijs en goede waarderingen bij Sunweb:

 

vakantie Kefalonia

Vakantie op basis van laagste prijsgarantie voor deze reis en geen boekingskosten bij Prijsvrij:

 

Kefalonia vakantie

Reisgidsen, kaarten, wandelgidsen reisgidsen Kefalonia

 

aanbiedingen vergelijken:

hotels op Kefalonia

 

Vakantie Ithaka

 

Ithaka op korte afstand van Kefalonia is een groen en idyllisch eiland, met om elke hoek een nieuw en bijzonder uitzicht. Bomen die bijna tot op het strand groeien, blauwe baaien, strandjes en unieke eilandsfeer.

Vakantie zonder massatoerisme en veel te ontdekken.

Bijzondere vakantie op Ithaka, unieke rustige plekjes, met wifi, zwembad bij Eliza was Here:

 

 ontdek kleinschalig Ithaka

 

 

Reisgidsen, kaarten, wandelgidsen

 

reisgidsen Ithaka

 

aanbiedingen vergelijken:

 

hotels op Ithaka

 

 

Vakantie Zakynthos

 

Zakynthos lijkt een behoorlijk toeristisch eiland maar toch zijn er nog veel groene en vrijwel onaangetaste gebieden. Deze liggen vooral in het binnenland en in het noorden en westen van Zakynthos. Voor geotoerisme zijn er veel grotten bereikbaar, bijvoorbeeld bij Keri en Agios Nikolaos. Ruime keus in vakantie naar Zakynthos.

Vakantie rustig en groene ligging met zwembad, wifi, incl vlucht en auto bij Eliza was Here:

 

authentiek Zakynthos

 

Ruime keus vakantie Zakynthos, populaire en onbekende plaatsen. Scherpe prijs bij Sunweb:

 

vakantie Zakynthos

Vakantie op basis van laagste prijsgarantie voor deze reis en geen boekingskosten bij Prijsvrij:

 

Zakynthos vakantie

Reisgidsen, kaarten, wandelgidsen reisgidsen Zakynthos

 

aanbiedingen vergelijken:

hotels op Zakynthos

 

 

Individuele wandelreizen of fietsreizen worden vooral gemaakt door reizigers die met z’n tweeën of méér zijn en zo onafhankelijk mogelijk willen reizen, dus zonder andere reizigers en zonder reisleiding. Geregeld zijn de accommodatie, het bagagetransport en een routebeschrijving, aangevuld met kaartmateriaal en toeristische informatie.

Single vakanties met reisbegeleiding. Vakantie naar Kefalonia en Itaka, Zakynthos, wandel de indrukwekkende Corfu trail of verken het imposante Vikos gebergte en de Meteora kloosters met Aktivatours:

 

wandel- en fietsvakantie

 

 

Eilandhoppen is de beste manier om de Griekse eilanden te ontdekken, het ene eiland traditioneel met de wit met blauwe huizen, het andere eiland met een typische Grieks-Italiaanse uitstraling en wie weet wat het volgende eiland voor verrassingen brengt.

 

Of kies voor een rondreis op het vasteland met bekende Griekse bezienswaardigheden zoals: Athene, Olympia, Delphi of de Meteora. Hierna eventueel de vakantie verlengen op een van de groene eilanden Kefalonia of Lefkas. Overnachtingen vaak  in kleinschalige accommodaties, transfers en ferrytickets goed geregeld:  eilandhoppen Griekenland

 

 

Uniek aanbod van cultuurreizen in Griekenland, zie de culturele kant van het oude Kreta of van de Cycladen eilanden met Mykonos, Delos en Naxos. De Peloponnesos met Olympia, theater Epidaurus, Aeropoli, culturele vakantie naar Athene met de belangrijkste bezienswaardigheden.

 

Ontdek Corfu of het onbekende eiland Kythira of verrassend Noord-Griekenland met Epirus en het Griekse Macedonië met Thessaloniki, Athos, de wijngebieden, opgraving van Philippi, Kavala en Alexandroupolis. Cultuurvakanties met kleine groep en goede Nederlandse gids bij SRC:    cultuurvakantie Griekenland