Natuurlijke gebieden Griekenland

 

Voor een ecovriendelijke vakantie waarbij rust en natuur centraal staan denk je misschien niet meteen aan Griekenland. Het Zuid-Europese land is vooral geliefd bij zonaanbidders die een All Inclusive hotel wel zo prettig vinden. Maar wist je dat het land ook versierd wordt door ongerepte berggebieden, idyllische baaitjes en heuvels vol geurige olijfbomen? En bij reisorganisatie TUI kun je tijdens de natuurvakantie verblijven in een appartement of hotel met duurzaamheidslabel. Nu alleen nog een geschikte locatie vinden. Wij geven je alvast wat inspiratie.

 

Gezond doen op het ‘groene eiland’ Corfu

 

Stel je eens voor dat je wakker wordt in een lichte kamer en vanaf het balkon uitkijkt op groene heuvels vol olijfbomen. Dat je het lagune-achtige zwembad ziet fonkelen onder de zon. En dat je tussen de pijnbomen door het azuurblauwe water van de Ionische Zee ziet schitteren. Na een frisse plons in het zwembad staat het gezonde en verse ontbijt voor je klaar. Van de Griekse yoghurt met honing, zoete broodjes en meloen kun je onbeperkt smullen. Wel zo handig om een goede bodem te leggen voor de stevige wandeltocht die vandaag op het programma staat. Zo ziet de vakantie in het FAMILY LIFE hotel op Corfu er ongeveer uit. Het duurzame hotel staat aan de kust en biedt uitzicht op de groene heuvels van Corfu. Je kunt dan ook alle kanten op.

 

Schildpadden eitjes zien leggen op Kefalonia

 

Volgens kenners is het Griekse eiland Kefalonia een van de meest idyllische en romantische eilanden van het land. Dat komt vooral door de schilderachtige natuur die je op het eiland aantreft. Heuvels vol naaldbomen, helderblauwe baaitjes waar kleurrijke vissersboten dobberen en witte zandstranden vormen het decor. Vooral het dorpje Skala wordt geroemd. Dat komt omdat de grote Caretta caretta schildpadden op het strand van Skala hun eieren leggen. Onder leiding van een gids kun je dit spektakel ’s nachts van een afstandje bekijken. Al kun je ze ook vanuit het hotel het strand op zien kruipen. Op Kefalonia verblijf je namelijk in een intiem en kleinschalig hotel aan Skala Beach.

 

Het romantische decor van Chalkidiki

 

Slapen in een duurzaam hotel bij een van de mooiste baaien van Griekenland doe je op Chalkidiki. Dit schiereiland ligt op het vaste land van Griekenland in het noordoosten van het land. Grillige ravijnen, hoge bergen en verborgen grotten tref je aan in het binnenland. De kustlijn bestaat uit rotsachtige baaien met helderblauw water, schaduwrijke pijnbomen en witte strandjes. Hier schiet je dan ook jaloersmakende vakantiekiekjes. Nog een groot voordeel van Chalkidiki; het schiereiland is vrij van massatoerisme en de tavernes serveren authentieke Griekse gerechten. Als je bij TUI kiest voor een duurzaam hotel in bijvoorbeeld Hanioti kun je de tiropita en dolmades ook proeven in het hotel. Met uitzicht op de ondergaande zon. Super romantisch.