Griekenland vakantie

 

Griekenland is een veelzijdig en sfeervol land in het zuiden van Europa met veel mogelijkheden voor een rustige of een avontuurlijke vakantie. Verken een van de Griekse eilanden, de mooie en soms ruige natuur, de kusten met idyllische stranden of zie de steden met de indrukwekkende cultuur.

 

Soorten vakantie

 

  • Vliegvakantie Griekenland: vlieg rechtstreeks naar je ideale vakantiebestemming en accommodatie met een bekende touroperator. Vliegvakanties zijn er in verschillende prijsklassen van rustig gelegen vakantiehuizen met zwembad tot hotels of appartementen aan een van de vele stranden.
  • Reisgidsen, kies een goede reisgids of een van de kaarten om meer te ontdekken tijdens de vakantie.
  • Wandelen in Griekenland: er zijn mooie en goed georganiseerde wandelreizen, zoals wandelen door de Pilion, het schiereiland Peloponnesos, Kreta of een van de andere Griekse eilanden zoals Rhodos, Santorini en Corfu. De groene eilanden, de blauwe zee, de zon, de kleurrijke oleanders en bougainville, de frisse berglucht met geuren van de kruiden en de zee geven al snel het ultieme vakantie gevoel.
  • Fietsen in Griekenland: zie het landelijke Griekenland tijdens een goed georganiseerde fietsvakantie op het groene eiland Kefalonia, het noorden van Corfu, de wijngaarden van de Peloponnesos in mythisch Argolida, verken op de fiets Rhodos en de Turkse zuidkust of ga al fietsend eilandhoppen op de Ionische Eilanden Zakynthos, Kefalonia en het onbekende maar bijzonder mooie Ithaka.
  • Een vakantie met kinderen in Griekenland is vooral gericht op avontuur, leuke activiteiten met de kinderen, veel doen en beleven zoals de Akropolis zien, varen op de ferry naar het volgende eiland, paardrijden, een fort bezoeken, spelen op het strand, de ruige natuur verkennen waar de berggeiten lopen of barbecueën op een onbewoond eiland.
  • Eilandhoppen of rondreizen zijn ideaal om één of meer regio’s van Griekenland en de natuur en cultuur van het land te verkennen. Cultuur bekijken in Athene, Delphi, de Meteora of Olympia. Rondreizen over de Peloponnesos of verken het onbekende vasteland van Griekenland met een rijke natuur. Eilandhoppen van Naxos, Amorgos naar Santorini of eilandhoppen tussen de Ionische Eilanden, veel keus, kleinschalige accommodaties, transfers en ferrytickets zijn goed geregeld.
  • Groepsreizen of themareizen Griekenland, met een kleine groep orchideeën ontdekken, vogelen op Lesvos, wandelen, fietsen, fotograferen,  wijngaarden verkennen en wijn proeven of maak een schitterende busreis langs de vele cultuurschatten van Griekenland, de comfortabele touringcar stopt bij de bezienswaardigheden en onderweg is er veel te zien.
  • Kampeervakantie Griekenland, kampeer op het mooie schiereiland Pilion op camping Sikia in Kato Gatzea of op het mooie eiland Corfu bij de plaats Dassia, kampeerplaatsen vlak bij het strand op goed ingerichte campings met veel voorzieningen.
  • authentiek Griekenland , bestemmingen voor het echte Griekenland gevoel.

 

Griekenland:     vliegvakantie     reisgidsen     fietsvakantie

 

     rondreizen          vakantiehuizen