Hongarije vakantie

 

Hongarije is een mooi land voor een vakantie met een gevarieerd landschap en historische gebouwen. Het is bovendien een relatief goedkoop vakantieland en gemakkelijk met de eigen auto bereikbaar. Het mooie Balatonmeer is voor veel Nederlandse vakantiegangers een favoriete autovakantie bestemming. Hongaren noemen het Balaton, het meer heeft een lengte van bijna 80 kilometer en een breedte van 15 kilometer, de gemiddelde diepte is drie meter. Aan de noordkant van Balaton ligt een Nationaal Park: het Balaton – Felvidéki, ook wel Boven Balaton of Balaton Uplands Nationaal Park genoemd. Het Nationale Park heeft een oppervlakte van 56.977 hectare en bestaat uit zes beschermende natuurgebieden, waaronder het Ramsar wetland Kis-Balaton en het Bakony-Balaton Geopark. 

 

Goede keus in luxe, comfortabele of eenvoudige hotels in Boedapest, boek een complete reis inclusief vliegticket of plan een vakantie op basis van eigen vervoer. Reizen tegen de laagste prijsgarantie en geen boekingskosten:

 

  vakantie Boedapest

 

 

Ruime keus in vakanties naar Hongarije, verken Boedapest of ontdek West-Hongarije, een cultureel gebied in een groene omgeving bij de rivier met de steden Bukfurdo en Kormend. Vakantie aan het Balatonmeer of ontdek Noord-Hongarije met de nationale parken Aggtelek en Bukk, bijzondere grotten en beukenbossen.

 

vakantie Hongarije

 

 

Balatonfüred ligt aan de noordoostzijde van Balaton, de stad heeft een mooie ligging en ligt vlak bij het schiereiland Tihany. Balatonfüred is van oorsprong de eerste kuur- en badplaats van Hongarije. De plaats bestaat eigenlijk uit twee delen al zijn deze min of meer aan elkaar gegroeid. Balaton ligt aan de oever van het meer en Füred in de heuvels van het Balatongebergte. In de omgeving liggen verschillende monumenten en het György-tér oftewel het Kuurplein.

 

Siofok is de grootse badplaats aan het Balaton en ligt op zo’n 100 kilometer van Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Siofok is een van de rijkste steden van Hongarije en veel Hongaren hebben er vanwege de mooie ligging een tweede huis. Door de stad loopt de rivier de Sio, er is een oud centrum en een actief nachtleven.

 

autovakantie Hongarije     

 

 

Fietsvakantie in Hongarije, geregeld zijn de accommodatie, het bagagetransport en een routebeschrijving, aangevuld met kaartmateriaal en toeristische informatie. Fietsen langs de oevers van de Hongaarse Donau, mooie natuur en boerendorpjes, ook een bezoek aan cultureel Wenen en Boedapest.

 

individuele fietsreizen Hongarije

 


Vogelreis groepsreis naar twee belangrijke vogelgebieden in Hongarije: het nationale park Hortobágy en het Bükkgebergte. Het Hortobágy park is het grootste nationale park van Hongarije, een gebied van 82.000 hectare. Het Puszta of Poesta gebied in het park is een graslandschap in de Grote Hongaarse laagvlakte, in het park zijn verder veel wetlands, moerassen en vijvers. Het is een uniek flora en fauna gebied. Het logo van het Hortobágy Nationaal Park is de kraanvogel.

 

natuurreizen in Hongarije

 


Een goede en ruime keus in vakantiehuizen in Hongarije van appartement of rustiek landhuis tot villa met zwembad voor twee personen of complete gezinnen aan het Balaton Meer, in de bossen of vlak bij de stad. Interhome is een van Europa’s grootste aanbieders in betaalbare vakantiewoningen en aangesloten bij ANVR en SGR. Interhome is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar ook voor vragen of tips tijdens uw verblijf in Hongarije.

 

Kies een vakantiehuis in een van de Hongaarse regio’s: Boedapest, Noord-Hongarije, Puszta, Thermal, Tisza of Zuid-Transdanubia. Vakantiehuizen aan de Balaton, ook wel de Hongaarse Zee genoemd zijn er onder andere aan de Noordoever en aan de Balaton zuidoever.

 

vakantiehuizen Hongarije

 

 


Met een reisgids, natuurgids of wandelgids Hongarije beter leren kennen, er is een ruim aanbod:   reisgidsen Hongarije