Mooiste stranden Ierland

 

De top 10 mooiste stranden van Ierland met bekende en onbekende stranden, een enkel strand is druk maar de meeste stranden zijn zelfs in de zomermaanden vrij rustig.

 

Top 10 mooiste stranden Ierland

 

1) Inchydoney strand ligt vlak bij de plaats Clonakilty op het Inchydoney schiereiland. Langs de kustlijn liggen verschillende mooie stranden. Het Inchydoney strand is een Blauwe Vlag strand en wordt geziens als het meest gezinsvriendelijke en mooiste strand van West Cork. Het is een uitgestrekt zandstrand tussen de duinen en een ideale surfomgeving.

 

2) Banna strand ligt in Tralee Bay aan de westkust van graafschap Kerry. Het Banna strand ligt tussen het strand van de kustplaats Ballyheigue met de zwarte rots in zee en het Barrow strand. Langs de hele lengte liggen hoge duinen en er is uitzicht op het schiereiland Dingle.

 

3) Derrynane strand ligt bij het dorp Caherdaniel in het graafschap Kerry op het schiereiland Iveragh. Caherdaniel is opgenomen in de rondreis de Ring of Kerry, het Derrynane House was het huis van een Ierse staatsman en politicus, het is nu een nationaal monument. Het Derrynane strand is een mooi zandstrand met kristalhelder water en schitterende turquoise kleuren.

 

4) Portmarnock strand ligt in het graafschap Dublin bij de plaats Portmarnock. Het is een lang en smal strand op een schiereiland. Het strand wordt ook wel het Velvet strand oftwel het fluwelen strand genoemd vanwege het mooie gladde zand. Het strand is populair bij wind- en kitesurfers.

 

5) Lahinch strand ligt bij de kleine plaats Lahinch in het noordwesten van het graafschap Clare. Het strand is een van de belangrijkste en bekendste surfgebieden van Ierland, het strand wordt bezocht door surfers uit de hele wereld. 

 

6) Inch strand ligt op het Dingle schiereiland in het graafschap Kerry. Het Dingle schiereiland is de meest westelijke punt van Ierland. Het Inch strand is een lang en schoon zandstrand en een populair strand bij windsurfers. Het Inch-strand heeft niet de lengte van een inch meer een lengte van drie mijl. Het Inch-strand is in diverse films als filmlocatie gebruikt. Achter de duinen ligt een natuurgebied, het wetland is bekend bij vogelaars vanwege de vele vogels die hier overwinteren.

 

7) Curracloe strand ligt bij het dorp Curracloe in het graafschap Wexford. Het Curracloe-strand is een lang zandstrand en werd gebruikt als filmlocatie voor de film: “Saving Private Ryan”.

 

8) Barleycove strand ligt aan de zuidkust van Ierland in het graafschap Cork en wordt gezien als een van de mooiste stranden van west Cork. In de omgeving zijn veel duinen en het gebied is een Speciale Beschermingszone (Special Area of Conservation – SAC ) voor de instandhouding van de natuurlijke leefomgeving van de wilde dier- en plantensoorten.

 

9) De Salthill stranden zijn verschillende zandstranden bij de stad Galway aan de westkust van Ierland in het graafschap Galway. Het is een populaire toeristische bestemming aan de Galway Baai. Er is een lange promenade en een aantal casino’s. In de song “The Luck of the Irish” verwijst John Lennon naar de baai: “If we could make chains with the morning dew The world would be like Galway Bay”.

 

10) Renvyle strand ligt in het district Connemara in het westen van Ierland in het graafschap Galway. In deze omgeving zijn veel mooi stranden, het Renvyle strand is een klein en schoon wit zandstrand aan een mooie baai en het strand loopt langzaam af in zee.