IJsland vakantie

 

IJsland is een schitterend vakantieland en er zijn veel mogelijkheden voor een vakantie met een eigen invulling. Ontdek de natuur, de unieke landschappen en het lokale leven. 

 

Reykjavik met goede hotels is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Geysir, spectaculaire watervallen, kraters, lavavelden en gletsjers. Bezoek de warmwaterbronnen in the Blue Lagoon, ga raften op de snelstromende Hviyta rivier, maak een gletsjerwandeling, bezoek walvissen en dolfijnen en de Gullfoss waterval:      IJsland vakantie

 

 

Ruime keuze in luxe, comfortabele of kleinschalige hotels in Reykjavik, reizen tegen de laagste prijsgarantie en geen boekingskosten:   vakantie Reykjavik

 

De Laugavegur is dé meerdaagse rugzaktrektocht op IJsland, trek door het wonderschone Landmannalaugar naar het groene Thorsmörk, rugzaktrektocht langs berghutten. Wandelreis door het sprookjesachtige Landmannalaugar en het groene Thorsmörk, loop over goed gemarkeerde wandelpaden, zie de wilde Lupine in IJsland bloeien, wandel over de groenbemoste lavavelden, langs pruttelende zwavelpoeltjes en kolkende smeltwaterriviertjes, wandelvakantie vanuit berghutten. Laugavegur en Myvatn, spectaculaire rugzaktrektocht in IJsland, gevolgd door een rondreis per huurauto. Gevarieerde natuurreizen naar IJsland, het land van vulkanen, geisers, watervallen, gletsjers maar ook de kleurrijke velden, graslanden op de lavavelden, IJslandse papavers en orchideeën. Van idyllische landschappen naar ongekende ruige landschappen. Goed georganiseerde en unieke natuurreizen naar IJsland.

 

natuurvakantie IJsland

 

 

Bezoek in de zomer de “Golden circle” van IJsland, een avontuurlijke reis voor ouders met kinderen vanaf 12 jaar. In de gouden cirkel ligt de waterval Gullfoss, de gouden waterval. De Gullfloss is een spectaculaire waterval waar enorme hoeveelheden water in een diepe kloof valt, door waternevel en de zon zijn er dan schitterende regenbogen.

 

Bezoek tijdens deze vakantie ook de geisers, Geysir en Strokur, zeldzame natuurlijke geisers, de Strokur spuit circa elke vijf minuten warm water vanuit het binnenste van de aarde omhoog. Tevens een bezoek aan het Nationale Park Thingvellir (Þingvellir), dit geologische park staat op de Werelderfgoedlijst. Tijdens deze vakantie ook een walvistocht vanuit Reykjavik om te kijken naar walvissen, dolfijnen en zeevogels zoals papegaaiduikers. In Reykjavik een bezoek aan een trollenmuseum en paardrijden op de “vulkaanpaarden” in een vulkanisch landschap.

De hele vakantie is een mooie ecotoerisme bestemming en de overnachtingen zijn in een hotel dat als eerste hotel in IJsland het Nordic Swan ecolabel kreeg.

 

IJsland zomerreis met kinderen

 


Met een reisgids, wandelgids of wandelkaart het land verkennen: reisgidsen IJsland