Wintersport IJsland

 

Wintersport of wintervakantie in IJsland, de winterperiode is een mooie tijd om IJsland te zien en actief te beleven, van oktober tot en met maart is vaak het Noorderlicht te zien en er zijn mooie grillige ijsformaties bij de gedeeltelijk bevroren watervallen. In de omgeving van Reykjavik liggen de skigebieden Blafjoll en Skalavell, het zijn kleinschalige skigebieden maar in een schitterende omgeving met uitzicht op de witte besneeuwde gletsjers en de blauwe Atlantische Oceaan. In de winter in IJsland zijn de altijd al mooie natuurverschijnselen nog sfeervoller door de lichtval, de besneeuwde watervallen maar ook door de ongekende rust en ruimte, de gastvrije bevolking en de lekkere winterse maaltijden.

 

Er is een ruime keus in actieve wintervakanties naar IJsland:

 

  • Zwemmen in de warme Blue Lagoon terwijl het buiten vriest.
  • Jeepsafari in het schitterende IJslandse winter landschap.
  • Hoogtepunten van IJsland met gletsjerwandeling en walvistrip.
  • Verken Noord-IJsland met de Dettifoss watervallen, de kokende watervallen van Namaskard en zie het noorderlicht met prachtige stralenbundels die in de lucht zweven.
  • Vier Oud en Nieuw in Reykjavik met een dinerbuffet op oudejaarsavond, een stadsexcursie, vreugdevuren en vuurwerk. 

 

Mooie fly en drive reizen of rondreizen door winters IJsland, vanuit je eigen vakantiewoning of vanuit een comfortabel hotel met goede service, een combinatie van actief en relaxen tijdens de vakantie. Maak schitterende tochten in het westen of zuiden van het land, ga wandelen in de sneeuw op sneeuwwandelschoenen, paardrijden in de sneeuw, rondtrekken in de snowcat of maak een sneeuwscooter safari. Reizen met gegarandeerd vertrek en ideaal om de winterse natuur en cultuur te verkennen in dit bijzonder sfeervolle land.