Bagnara Calabra

 

Bagnara Calabra in Italië ligt in het zuiden van de regio Calabrië aan de Tyrreense Zee, dit deel van de kust wordt ook wel de Costa Viola genoemd, de Violet Kust vanwege de violette kleuren bij zonsondergang.

De verschillende tinten paars ontstaan door de ondergaande zon op de Aspromonte berg, de zee en het tussenliggende landschap. De stad ligt aan een mooie baai met verschillende stranden in de omgeving en aan de voet van de uitlopers van het Aspromonte gebergte.

 

Bezienswaardigheden Bagnara Calabra

 

De kerk Madonna del Carmine is gebouwd in de zeventiende eeuw.

De brug van Caravilla is oorspronkelijk gebouwd in 1825 maar herbouwd in 1943.

De Capo Rocchi toren of de Ruggiero toren is een Aragonese toren en werd gebouwd in de vijftiende en de zestiende eeuw. De toren ligt in de historische visserswijk Rione Marinella en was deel van het verdedigingsysteem van torens langs deze kust.

 

De fontein Garibaldi is gebouwd in 1866 in de stijl palladianisme, genoemd naar de architect Andrea Palladio.

 

Het stadhuis van Bagnara staat aan het Marconi plein in het historische centrum van de stad en hier staan ook verschillende standbeelden.

 

Het standbeeld Bagnarota is opgedragen aan de sterke vrouw, deze hardwerkende vrouw draagt een mand met vis om deur aan deur te verkopen. Het standbeeld staat symbool voor de vrouwen van Bagnara die sterk en vasthoudend altijd hebben geholpen bij het werk of zelf het initiatief namen zoals bij de wederopbouw van de brug van Caravilla nadat deze door een bombardement getroffen was.

 

Een bekend lokaal gerecht is Torrone, de noga of nougat wordt hier gemaakt met de basis ingrediënten amandel en oranjebloesemhoning van lokale sinaasappelbomen.

De Torrone di Bagnara heeft een beschermde geografische aanduiding (BGO) en is te koop in verschillende winkels met Italiaans gebak of in een lunchroom in het centrum.

 

Bagnara Calabra ligt op korte afstand van het nationale park Aspromonte en is een populair gebied voor paragliding. Er is een ruime keus in kleinschalige hotels en B&B’s en de plaats is een goede uitvalsbasis om het zuiden van de regio Calabrië te ontdekken en om een trip te maken naar de eilanden Stromboli of Sicilië.