Mooiste eilanden van Italië

 

Italië heeft ruim 450 eilanden waarvan ruim 350 eilanden in zee liggen en circa 100 Italiaanse eilanden liggen in een meer. Onze top 10 van mooiste Italiaanse eilanden :

 

Top 10 mooiste eilanden Italië

 

1) Het Italiaanse eiland Capri ligt in de Tyrreense Zee ten zuiden van de Golf van Napels, vroeger was het eiland een deel van het schiereiland Sorrento. De groene Monte Solaro is de hoogste berg van Capri en bereikbaar met een stoeltjeslift. De Via Krupp is een historisch voetpad uitgehouwen in de rotsen. Andere bezienswaardigheden zijn de Grotta Azzurra (Blauwe grotten) en de Arco Naturale, een natuurlijke brug in gesteente. Er zijn niet veel stranden maar wel mooie kliffen aan de kust, een strak blauwe zee en schitterende uitzichten.

 

2)  Sicilië is het grootse Italiaanse eiland en het grootste eiland in de Middellandse Zee, er zijn mooie  natuurgebieden waaronder de vulkaan Etna. Sicilië is een interessant cultureel eiland met werelderfgoed en er zijn veel schilderachtige stadjes en mooie stranden. De kleine stad Corleone is vooral bekend geworden door de film “The Godfather”, de Peetvader is een van de beste films aller tijden met drie Oscars. Het is een boeiend verhaal over het hoofd van een maffiafamilie, Vito Corleone. Verschillende  scenes van de film zijn op Sicilië opgenomen.

 

3) Favignana ligt in de Aegatische eilanden archipel voor de kust van Sicilië. Favignana heeft een oppervlakte van bijna 20 vierkante kilometer. Het is een relatief kaal eiland, langs de kust liggen veel kliffen, grotten en strandjes zoals: Cala Rossa, Cala Azzurra en Lido Burrone.

 

4) Ischia ligt in de Baai van Napels en is net als Procida één van de Flegreïsche eilanden. Ischia heeft een oppervlakte van ruim 46 vierkante kilometer. Het eiland is vooral populair voor een wellness vakantie, er zijn een aantal kuuroorden met vulkanische warmwaterbronnen en modderbaden. Ischia is een groen eiland met bossen en een aantal mooie tuinen, het Arogenese kasteel staat indrukwekkend op een rots in zee.

 

5) Het eiland Elba is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en ligt tussen Toscane en Corsica. Elba is het eiland waar Napoleon naar toe verbannen was. Het eiland heeft een oppervlakte van ruim 200 vierkante kilometer, aan de westkant ligt de Capanne berg en het is een redelijk groen eiland met stranden en kliffen, favoriet bij duikers.

 

6) Het eiland Procida ligt in de Baai van Napels, het is een klein eiland van 4,1 vierkante kilometer. De historische binnenstad wordt Terra Murata genoemd, naar de kaap en de versterkte vesting. Op het eiland liggen mooie mediterrane tuinen en er zijn enkele stranden. Het natuurgebied en eilandje Vivara is vie een brug bereikbaar.

 

7) Sardinië is na Sicilië het tweede grootste eiland in de Middellandse zee en ligt ten zuiden van het Franse eiland Corsica. Er zijn veel natuurgebieden, een groen binnenland, bergen, indrukwekkende kliffen, kleine baaien, mooie stranden en veel grotten. Vakantie bestemmingen zijn er in de levendige kustplaatsen maar ook in het traditionele binnenland waar de herders nog met hun kuddes door de bergen dwalen. Proef het warme en krokante Sardijnse brood, de zachte schapenkaas Casu marzu en de rode wijn Cannonau di Sardegna.

 

8) Pantelleria ligt in de zeestraat van Sicilië tussen Sicilië en Tunesië. Het is een vulkanisch eiland met veel hete bronnen, vulkanisch gesteente en er zijn twee bergtoppen, de hoogste is de Montagna Grande met een hoogte van 836 meter. De hoofdstad van het eiland heet ook Pantellaria en er zijn nog een aantal kleinere dorpen. De bijnaam van het eiland is kappertjeseiland vanwege de teelt van de Kappertjesplant.  

 

9) Vulcano is één van de Eolische Eilanden ten noorden van Sicilië en ligt op korte afstand van de eilanden Lipari en Stromboli in de Tyrreense Zee. Vulcano is het beroemdste vulkanische eiland omdat het woord vulkaan afkomstig is van de naam Vulcano en dus alle vulkanen ter wereld naar dit eiland zijn vernoemd.

 

10) La Maddalena is het grootste eiland van de La Maddalena eilanden in de zeestraat van Bonifacio tussen Corsica en Sardinië. Het hele gebied is beschermd natuurgebied: de Maddalena Archipelago National Park. Maddalena is een sfeervol eiland en er zijn veel stranden zoals Spalmatore en Bassa Trinita.