Klimaatneutraal

 

Klimaatneutraal of klimaatcompensatie voor onze CO2 uitstoot. Bij het opwekken van stroom en het gebruik van brandstoffen komt CO2 in de lucht, dat zorgt voor opwarming van de aarde en uiteindelijk klimaatverandering. We kunnen hier iets aan doen door de CO2-uitstoot te laten neutraliseren. Verschillende organisaties bieden klimaatcompensatie aan. Deze organisaties kunnen het verbruik neutraliseren door bv. :

 

  • aanplanten van bos
  • investeren in duurzame energie
  • uitstoot van broeikasgassen compenseren
  • investeren in energiebesparing

 


 

Ga je milieubewust op vakantie en wil je hiermee rekening houden bij het vervoer naar Schiphol dan is het goed om te weten dat de luchthaven duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Zo kan je elektrische auto op de parkeerplaats van Schiphol Smart Parking opgeladen worden en rijden de shuttlebussen op schone diesel. Mocht je niet met je eigen auto naar Schiphol gaan dan is het goed om te weten dat zelfs de door Schiphol geselecteerde taxibedrijven behoren tot de meeste duurzame in de markt.

 


Met een goed gevoel op reis :

 

Je staat er eigenlijk niet zo bij stil als je een vakantie hebt geboekt. Wie denkt er nou aan milieuverontreiniging, uitstoot van broeikasgassen of klimaatcompensatie als je lekker op vakantie gaat? Jij vast ook niet. Maar het is minder ver van je bed dan je denkt, want ook in Nederland en op onze vakantiebestemming merken we de effecten van klimaatverandering. Via Trees for Travel kun je er zelf voor zorgen dat je ook in de toekomst met een goed gevoel van al die mooie vakantieplekken kunt blijven genieten.

 

Trees for Travel is een organisatie die onder andere investeert in duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. Met behulp van deze investeringen wordt nieuw bos aangeplant en bestaand bos beschermd door de lokale bevolking. Dit betekent dus niet alleen investeren in mooie natuurgebieden die CO2 uit de lucht halen, maar ook in de sociaal economische ontwikkeling van de mensen die in de omgeving van de projecten leven. Zij moeten er immers wonen en zullen dus (soms zelfs letterlijk) de vruchten van het project moeten kunnen plukken.

 

Trees for Travel is een zelfstandige, onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en een erkend Goed Doel. Trees for Travel mag als enige Nederlandse organisatie voor klimaatcompensatie het CBF keurmerk voeren en als een van de weinige het vignet van Klimaatcompensatie.nl. Dit laatste betekent dat zij haar werkwijze jaarlijks laat toetsen door een onafhankelijke instantie. Het CBF keurmerk voor goede doelen wil zeggen dat zij voldoen aan een set van strenge criteria met betrekking tot ondermeer de verdeling van donatiegelden richting de projecten. Heel concreet komt dit erop neer dat maximaal 25% van de donatiebijdragen aan fondsenwerving besteed mag worden zodat er zoveel mogelijk geld ook daadwerkelijk naar de projecten gaat. Doordat zij hun eigen projecten hebben zitten er geen overbodige tussenschakels tussen jouw bijdrage en de lokale mensen die bij het project werkzaam zijn. Er komt dus meer daar waar het hoort.

 

Hoe kan ik ook met een goed gevoel op reis?

 

Bij het boeken van je reis bieden vele reisorganisaties je de mogelijkheid om direct een bijdrage te leveren aan Trees for Travel. Voor meer informatie over welke reisorganisaties dit aanbieden en over Trees for Travel kijk op de website www.treesfortravel.nl

 

 

 natuur Europa