Icici

 

Icici Kroatie

Icici in Kroatië heeft een mooie ligging aan de oostkant van het schiereiland Istrië aan de Kvarnerbaai. De kleine stad ligt aan de voet van de berg Ucka en aan de Rivièra van Opatija, vier kilometer ten zuiden van de stad Opatija. Het stadje heeft circa 800 inwoners, er is een jachthaven en een kleinere vissershaven. Icici heeft een bijzonder mooie ligging met achter het stadje de groene heuvels van het Ucka gebergte en aan de kust de Kvarnerbaai met uitzicht op de Kvarnereilanden Krk en Cres.

 

Icici haven

Icici is van oudsher een kuuroord en een geliefde toeristische bestemming in zowel de zomermaanden als in de wintermaanden vanwege de milde temperaturen in de winter. In de zomermaanden is er verkoeling van de hoge beboste bergen achter de plaats. Er kunnen ook gemakkelijk dagtochten worden gemaakt naar het natuurpark of een van de nationale parken, informeer bij het hotel naar de mogelijkheden.

 

Het Icici strand heeft een lengte van zo’n 500 meter en langs het strand liggen cafés en winkeltjes. Het Icici strand krijgt jaarlijks de Blauwe vlag voor schone en veilige stranden, op het strand is een volleybalveld en het is mogelijk om een jetski of een roeiboot te huren of om te parasailen of te waterskien. De ACI Marina heeft veel faciliteiten en hier liggen ook een aantal restaurants en een supermarkt. Rondom Icici liggen veel kleine en meestal rustige stranden en het is mogelijk om een dagtocht te maken naar een van de eilanden voor de kust.

 

Een leuke romantische wandeling is vooral bij avond te maken over de Lungomare, de lange en in de avond verlichte boulevard die ook langs Icici en Opatija loopt.

 

In de zomermaanden zijn er in Icici en in andere havenplaatsen in de omgeving de Porto feesten, de havenfeesten met live muziek en lokale gerechten zoals vis, pasta en wijn. Tijdens de culturele zomermaanden kunnen er concerten en een openluchtbioscoop bezocht worden in het op loopafstand gelegen Opatija.

 

In de op korte afstand gelegen plaatsen Lovran en Dobrec wordt jaarlijks in oktober het kastanjefestival gehouden. Icici is een mooie uitvalsbasis om de Kvarnerregio te ontdekken met een paar goede hotels met veel faciliteiten.