Moscenicka Draga

 

Moscenicka Draga Kroatie
Moscenicka Draga vissershaven

Moscenicka Draga in Kroatië ligt in de Kvarnerregio aan de Opatija Riviera en negen kilometer ten zuiden van het stadje Lovran. Het is een sfeervol dorp met een vissershaven, enkele hotels en restaurants, een supermarkt, twee stranden en goede wandelpaden naar de omliggende bossen. Het grootste strand bij het dorp is het lange Ivan strand, een zand- met kiezelstrand met ligbedden en de verhuur van waterfietsen.

 

Moscenicka Draga werd gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw toen de inwoners van het nabij gelegen Moscenice zich meer aan de kust gingen vestigen vanwege de visserij. Moscenicka Draga werd de vissershaven van Moscenice. Later werden er voor rijkere mensen uit de omgeving villa’s gebouwd die in de zomer werden bewoond maar ook vooral in de winter werden gebruikt om te overwinteren vanwege het zachte klimaat in deze regio.

 

Na de villa’s werd het eerste hotel gebouwd als kuuroord en rustoord in de mooie groene omgeving. Het dorp is nu wat meer gericht op het toerisme en wat minder op de visserij, er zijn een paar goede hotels waarvan het belangrijkste hotel nog steeds is ingericht als een modern wellness- en spacentrum.

 

Moscenice wandelomgeving

Moscenicka Draga ligt aan de voet van de Ucka berg in een mooie groene bergachtige omgeving. Op korte afstand van het dorp liggen veel bossen en bergweggetjes en aan de kust liggen nog een aantal stranden. Het dorp Moscenice ligt op een heuvel, 173 meter hoger dan de kustplaats Moscenicka Draga.

Moscenice is een authentiek heuveldorp met smalle straatjes, oude stenen huizen, twee kerken, een etnografische museum met veel oude werktuigen en een oude olijfpers. Het oude dorp is het startpunt voor wandelaars en bergbeklimmers op weg naar het Ucka gebergte en het natuurpark. Er is vanaf Moscenice een schitterend uitzicht over de Kvarnerbaai tot aan Rijeka en op de eilanden Krk en Cres en er ligt een weg met traptreden naar de kustplaats Moscenicka Draga.