Letland

 

Letland heeft een oppervlakte van 65.000 vierkante kilometer en 2,3 miljoen inwoners. De hoofdstad van Letland is Riga. De vlag van Letland is van boven naar beneden: kastanjebruin, wit, kastanje-bruin, het wit in de vlag staat voor rechtvaardigheid. De bruin-paarse kastanjekleur in de vlag wordt ook wel Lets rood genoemd en staat voor een overwonnen veldslag.

vlag Letland

 

Letland is een Baltische republiek in Noord-Europa en grenst in het noorden aan Estland en in het zuiden aan Litouwen. Letland is een bijzonder bosrijk land en er zijn veel rivieren en meren, de Westelijke Dvina is de langste rivier. Letland ligt aan de Golf van Riga en heeft een kustlijn van bijna 500 kilometer.

 

Natuurgebieden Letland

 

De natuur in het land is redelijk ongerept en er leeft nog veel wild, zoals rendieren, wolven en de bruine beer. Het grootste meer in Letland is Razna, dit meer ligt in het Nationaal Park Razna, een natuurgebied van 530 vierkante kilometer. Letland kent een lange en positieve historie van natuurbescherming, in totaal zijn er ruim 630 beschermde natuurgebieden in Letland. Waarvan, naast Razna, nog drie als Nationaal Park: Gauja, Kemeri en Slitere, zes wetlands en een biosfeerreservaat: het Noord-Vidzeme. Letland is toeristisch nog relatief onbekend maar heeft alles te bieden voor een mooie natuurvakantie vanuit Riga aan de kust of een verkenning van het ongerepte binnenland.

 

vakantiebestemmingen Letland

 

 

 

overige informatie