Vakantie Litouwen

 

Fietsvakantie rondom het Koerse Haf en de Schoorwal. Het Koerse Haf is een soort strandmeer en wordt van de Oostzee gescheiden door de Koerse Schoorwal. De Koerse Schoorwal is een smal schiereiland maar met een lengte van bijna 100 kilometer. 

 

De Schoorwal, ook wel het Koerse Spit genoemd, staat op de wereld erfgoed lijst en de duinen en bossen vormen een bijzonder natuur landschap. Het Koerse Haf ligt tegenover de stad Klaipeda in Litouwen en is het grootste haf aan de Oostzeekust.

 

De naam van het haf en de schoorwal komt van de Koeren, een volk dat in het historische Koerland woonde. Het duinlandschap is een mooi natuurgebied met duinen tot maximaal 60 meter hoogte en aan beide zijden is een Nationaal Park. In Litouwen het Kursiu Nerija National Park en in Rusland het National Park Kurshskaya Kosa. Het culturele erfgoed van het gebied bestaat uit oude nederzettingen, de vuurtoren bij Pervalka, Evangelisch Lutherse kerken in Juodkrante en Nida en de begraafplaatsen van Nida, Preila, Pervalka en Juodkrante. Het gebied is goed met de fiets te verkennen, overnachten in comfortabele hotels.

 

Verken Litouwen met een goede reisgids, volledige fietsgids, vaargids, natuurgidsen en wegenkaarten, er is een ruim aanbod:   reisgidsen Litouwen