Luxemburg

 

Luxemburg heet officieel Groothertogdom Luxemburg. Het land heeft een oppervlakte van 2.586 vierkante kilometer en 500.000 inwoners. De hoofdstad van Groothertogdom Luxemburg is Luxemburg.  De vlag van Luxemburg heeft drie horizontale banen met  van boven naar beneden de kleuren: rood, wit, lichtblauw.

vlag Luxemburg

 

Het Groothertogdom Luxemburg is een klein land grenzend aan België, Frankrijk en Duitsland. Het is vooral een groen land met veel bossen en heuvels.  In het noorden liggen de Ardennen, deze liggen in de streek Ösling. Het zuiden van Groothertogdom Luxemburg wordt wel Gutland genoemd, hier ligt het Moezeldal.  

 

Natuurgebieden

 

Luxemburg staat bekend om de mooie en gevarieerde natuur. Er zijn drie Nationale natuurparken, het Upper-Sûre of Oewersauer, het Our en het Trois Frontières. Naast de officiële natuurparken zijn er in Luxemburg nog circa 60 beschermde natuurgebieden, vooral veel bosgebieden en er zijn 13 beschermde wetland gebieden. Vanwege de rijke flora en fauna in het land wordt Luxemburg wel het Groene hart van Europa genoemd en het land is een mooie ecotoerisme bestemming.